Методи Андреев: ИПОН на Борисов има връзка с фирмите на Пеевски и майка му

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

След санкциите по закона Магнитски на дневен ред е кой може да го отнесе покрай Пеевски и Божков. Пред Фрог бившият депутат от ГЕРБ Методи Андреев обяви интересни връзки:
„САЩ посочи като корумпирани Делян Славчев Пеевски, Илко Желязков и Васил Божков.

Деница Сачева: Не разпознаваме Бойко Борисов като „настоящ политически лидер“ от доклада на САЩКатегорично не разпознаваме Бойко Борисов в словосъчетанието настоящ политически лидер Това заяви пр…Jun 6 2021vijti.com

Пеевски е младо момче, но ако се вгледаме в историята му, ще видим, че негов дядо е бил полковник от ДС. Той индиректно е свързан чрез майка си с род, в който е имало офицер от ДС. Самата Ирена Кръстева има една странна дружба с един известен гръцки милиардер – Сократис Кокалис. Той бе оповестен като агент “Роко” на Щази (ДС на бившата ГДР).

Илко Желязков е обявяван два пъти от комисия като офицер на Второ главно управление на ДС.

Странно защо Божков и неговите колеги по бизнес създадоха бизнес клуб “Възраждане” – това намигване към покровителите на Прехода ли е, или е използване на една дума, зад която стои сериозен оперативен смисъл?

Излиза на преден план ролята на ДС в корупционната ситуация в България.

Виждам нашия бивш премиер Борисов как бяга от горещата тема с Пеевски. Той твърди, че с него имал само политически контакти, но ако се разтърсим, ще видим, че има журналистически разследвания, които са изкарвали интересни контакти, които не са политически – между фирми на Пеевски и фирмата на Борисов “Ипон”.

Едно от първите действия на Ирена Кръстева като директор на Спортния тотализатор е да смени предишната охрана с фирмата “Ипон”. Според едно разследване на “Скат” от 2013 г., когато още не бяха коалиционни партньори с Борисов, се доказва, че фирмата е охранявала Делян Пеевски. Явно Борисов е коментирал. Казва: “В Народното събрание може да сме врагове, но в бизнеса сме партньори. Политическите идеологии имат своите различия, но бизнес интересите имат една обща цел – печалбата. Стремежът към нея ни сплотява”. Ето я философията на бизнесмена Борисов, станал по-късно премиер на страната.

Днес се разбра от Владо Танев, че фирма “Ипон” е охранявала и онова, което е останало от “София БТ”. Допреди месец-два имотът бе собственост на Делян Пеевски.
“Свободна Европа” установи, че магазините от веригата “Лафка” се охранява от “Ипон”.
Борисов като премиер чрез НСО три мандата охраняваше Ахмед Доган, а парите ги плащахме ние.

Установено е, че в едно село складовете на “Булгартабак” се охраняват от “Ипон”.
Това не са политически контакти. Може би трябваше да запитаме братовчеда Ради. Всичко показва, че “Ипон” е била тясно свързана с фирмите на Пеевски. Не трябва ли тя да бъде разследвана в кръга на тези фирми, имали контакти с обвинените в тотална корупция.

Цялото интервю виж в https://frognews.bg/novini/metodi-andreev-frog-ima-mnogo-interesni-biznes-vrazki-mejdu-firmite-peevski-borisovata-ipon.html

Елена Йончева с дългоочакваното потвърждение: В доклада на САЩ е посочен Бойко БорисовЕвродепутатът Елена Йончева направи голямото дългоочаквано разкритие с предполагаем персонаж в интер…Jun 5 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!