Ивайла Бакалова вади тайни записи за Борисов, Гешев и съдия Ушев

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Разледване за задържането на бизнесмена Веселин Денков и неговото дело, което е поето от специализираните органи за правосъдие. Както става ясно от видео анонс към публикацията, в нея ще се съдържат поредица от записи на разговори, направени от партньорката на Денков Ивайла Бакалова. Моделката от близкото минало признава, че е започнала да прави записите за себе си. „Исках да асимилирам това, което чувах, защото то беше чудовищно“, признава Бакалова.

Ескалация на напрежение: Нахлуха пред кабинета на ГешевКадър и видео Фейсбук/Отровното трио Хора от протеста пред Съдебната палата в София вече са пред каб…Jun 2 2021vijti.com

Във фрагмент от един такъв запис се чува, че от нея се искат 100 000 евро, за да бъде пуснат Денков.

„Делото няма нищо общо с правото, защото няма извършено престъпление“, казва в разследването адвокат Ина Лулчева. Тя разказва и това, че Веселин Денков се е върнал от чужбина в България, когато е разбрал, че срещу него има повдигнато обвинение.

В един от записите, направени от Ивайла Бакалова се чува следното интересно твърдение, свързано с бившия финансов министър Горанов:

„На Влади Горанов му беше наредено да направи три модела. И той направи три матрици. Ако имаш чиста печалба над 1 млн. лева, вече влизаш под прожектора. Ако имаш оборот над 10 милиона – също“.

На друг фрагмент от запис със скрита камера в разследването се чуват свидетелски твърдения, че председателят на Специализирания апелативен наказателен съд Георги Ушев два пъти се е консултирал по темата с главния прокурор Иван Гешев. Във втория им разговор Гешев е казал, че трябва да се действа „до дупка“.

„Това няма как да стане без Борисов“, казва глас зад кадър, който обяснява ситуацията.

Разследването на Антикорупционен фонд показва и съществуването на „Списък за бърз контрол“. Какво точно представлява той и какво се случва с хората в него ще стане ясно при публикуване на материалите в пълния им вид.

Видеото може да видите тук.

https://www.facebook.com/watch?ref=search&v=314822883484234&external_log_id=85c8f69e-125e-459c-9080-9054f72f42c4&q=%D0%B0%D0%BA%D1%84

Напрежението расте: Пристигат хора на протест за оставката на Гешев и затвор за БорисовСнимка и видео Фейсбук/Отровното трио Граждани вече протестират срещу прокуратурата и Иван Гешев пре…Jun 2 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!