Нови калинки: Вечната Янка Такева намърда дъщеря си за областен управител на София

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Новият областен управител на София, назначен от служебното правитество, се оказа дъщерята на несменяемата от десетилетия лидерка на Синдиката на българските учители Янка Такева, установи Lupa.bg.

Назначението на Живка Такева-Първанова за губернатор на столицата меко казано озадачава, а вероятно за да не прави особено впечатление, нейното име стоеше най-накрая в съобщението на правителствената информационна служба, при това без да бъде приложена обичайната кратка биографична справка за новоназначената областна управителка. Обяснението на говорителя на служебния кабинет Антон Кутев е, че Живка Такева-Първанова е „временно изпълняваща длъжността“.

ИЗВЪНРЕДНО: Служебният кабинет предлага уволнението на главния секретар на МВР Министерският съвет прие Решение, с което предлага на Президента на Република България да издаде …May 14 2021vijti.com

Според източник на Lupa.bg, Живка Такева-Първанова е била курдисана на поста след активен лобизъм от страна на майка си. Янка Такева е несменяем лидер на Синдиката на българските учители от началото на 90-те години на миналия век и намира добър прием при всяка власт. Публична тайна е, че дамата се занимава любителски с астрология, а коронният й номер бил да гледа на кафе на всеки новоназначен министър. Мълви се, че редовно сеансите с врачуване били прилагани и върху Бойко Борисов – виден почитател на езотериката и мистиката, и в трите му мандата. Сега обаче Такева, като добре оцеляваща няколко десетилетия, е намерила път и към новите управляващи, и е успяла да преустрои дъщеря си с пост, за който, любезно казано, няма необходимите качества.

Преди години щерката беше зам.-областен управител на София, когато губернатор беше одиозния Данаил Кирилов, а като такава е назначена от предишните управляващи и според запознати – лично от Бойко Борисов. Дамата известно време е работила и на ключова позиция в Столична община, а висшето си образование е изкарала – е къде може?! – в „УниБИТ“, разбира се, известен понародному като „Библиотекарския университет“.

Нашествието на новите калинки продължава…

Уволнената шефка Десислава Трифонова се оказа сестра на виден шеф в ДАНС и МВР, близък на ПеевскиКадър Фрог и Евроком Довчерашната шефка на дирекцията по инвестиции Десислава Трифонова се оказа сес…May 14 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!