Почина детският психиатър доц. Антон Славчев

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

На 69-годишна възраст, след кратко боледуване, почина доц. Антон Славчев, чиято професионална кариера е свързана в продължение на 26 години с Клиниката по детско-юношеска психиатрия „Св. Никола“ на УМБАЛ „Александровска“, съобщиха от лечебното заведение.

Почина Иван Налбантов Почина легендата на българското кино Иван Налбантов. За това съобщи актрисата Лара Златарева – кака…May 10 2021vijti.com

Доц. д-р Антон Славчев Славчев, дм е роден на 1.07.1952 г. в Димитровград. Завършва медицина в Медицинска академия, София през 1979 г. След дипломирането си е участъков педиатър, след което завършва редовна аспирантура и през 1985г. защитава докторска дисертация. През 1992г. придобива специалност по психиатрия, а през 1996г. – и по детско-юношеска психиатрия. През 2009г. е хабилитиран от ВАК като доцент по психиатрия към катедра „Психиатрия“ на Медицински университет – София.

От февруари 1992г. е част от екипа на Клиниката по детско-юношеска психиатрия „Св. Никола“ на УМБАЛ „Александровска“, като в периода 2006-2018г. ръководи отделението „Стационарна медицинска помощ“ в нея. Познанията и клиничният опит на доц. Славчев са свързани с диагностиката, лечението, психофармакологията и овладяването на най-тежката патология в детско-юношеската психиатрия.

Автор е на над 70 публикации, две монографии, 10 глави от учебници и ръководства по психиатрия и детска психиатрия и има редица участия в национални и международни научни форуми.

„Ще го запомним като дълбоко уважаван човек, приятел и колега, който безрезервно и с чест отстояваше ценностите на лекарската професия!“, пишат от УМБАЛ „Александровска“ в съболезнователното съобщение.

Поклон пред светлата му памет!

Източник: glasnews

Тъжна вест! Изгубихме голям лекар – почина д-р Пламен Паликарски Здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов съобщи във фейсбук: България загуби още …May 10 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!