Радев и Нинова коват властта на тайна среща

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Тайна среща на четири очи между президента Румен Радев и лидера на БСП Корнелия Нинова предстои в близките дни, научи Lupa.bg от сигурен човек на „Дондуков” 2. Двамата щели да обсъдят кой е най-адекватният вариант за съставяне на кабинет, макар и с краткосрочна цел.

Според нашите източници държавният глава вече не държал на служебно правителство, защото осъзнавал в какъв нож с две остриета ще се превърне то за него.

Хората на Слави мъстят за Радев със законПърви удар срещу главния прокурор Иван Гешев и Бюрото за защита готвят депутатите от „Има такъв наро…Apr 28 2021vijti.com

„Ако обърнахте внимание, днес президентът постави като първа и най-важна задача актуализация на бюджета. Ако не се направи такава, във финансово отношение нещата се сриват драматично – липса на помощи, доходите се свиват…

Служебният кабинет няма никакви правомощия и, ако хората започнат да протестират, Бойко Борисов веднага ще излезе и ще каже: Нали искахте служебен кабинет – е, той ви докара до бедност!”, коментира пред Lupa.bg депутат.

Румен Радев осъзнавал всички тези рискове и подводни ями и точно затова на срещата с Корнелия Нинова двамата щели да обсъдят как да се излезе от тази ситуация.

Соцлидерката възнамерявала да убеди президента, че най-удачният вариант е държавният глава да връчи третия мандат на „Изправи се! Мутри вън!”.

„Въпреки че са най-малки, те са в най-добра позиция да направят кабинет, защото всеки ще намери аргумент да ги подкрепи за временно правителство. Тъй като, уверявам ви, няма партия, която да е готова за избори. Всеки тайно се надява да няма предсрочен вот поне до Нова година”, увери ни народен избраник.

Самите социалисти също не искали върху тях да падне бремето на мандата. Те са готови да предложат кабинет, но ще се наложи да приемат подкрепата на ГЕРБ и ДПС. „В БСП има много хора, жадни за власт, но такова правителство ще бъде най-бързият начин за самоубийство!”, категорични са от „Позитано” 20.

По-любопитното е, че в събота, 24 април, Радев е имал дискретен разговор с представители на „Има такъв народ”, които са го уверили, че ще направят правителство поне за три-четири месеца.

За да мине актуализацията на бюджета и пенсионерите да бъдат подсигурени до края на годината. „Видяхте обаче какво декларира Слави Трифонов в понеделник… Какво се е случило за тия два дни – можем само да гадаем”, заяви пред Lupa.bg депутат, пожелал анонимност.

Снимка: Агнес Методиева 

Радев готви служебно правителство. Цел номер 1 е арест на Борисов. Кой става премиер?Проправителственият сайт „Пик“ обяви, че се готви арест на Бойко Борисов. Според изданието на Недялк…Apr 28 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!