Шефът на МБАЛ „Св. Мина“: Недостойно! Не сме Hilton! Спасихме му живота / СНИМКИ

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]


„Целият екип на ковид-отделението в МБАЛ „Св. Мина“ положи неимоверни усилия да спаси живота на пациента, а той отвръща за грижите и вниманието по този начин. Много сме огорчени. Изказването подейства демотивиращо на всички“. Това заяви за Plovdiv24.bg управителят на бившата Първа градска болница проф. Петър Петров след публикацията в нашата медия за битовите условия в ковид отделението. Ето изявлението на проф. Петров:

Не е за хора със слаби нерви! Потресаващи кадри от ковид отделение в пловдивска общинска болница / СНИМКИКакви са битовите условия в ковид отделенията в пловдивските болници? Завесата повдига леко пловдивч…Apr 27 2021vijti.com

„Беше много критичен, не можеше да отиде до тоалетната без кислороден апарат. Цялото отделение беше съсредоточено върху него. Това негово спасяване ни коства много пари – знаете, Касата поема престоя до 5 дни, останалото време е от бюджета на болницата. Направих изчисления, само той ни е струвал около 4000 лева.

Оказахме му изключително внимание и го стабилизирахме. Вместо да съобщи на мен за проблемите, отишъл и снимал тавана на тоалетната!… Той беше настанен в стая, в която всичко е на най-добро ниво, хигиената е безупречна. Най-неприятният момент е, че персоналът е демотивиран, приемат го като шамар. Това са незаслужени плюнки. Отблъсква и пациентите.

Таванът беше протекъл през зимата и сме планирали да го ремонтираме, но трябва да е топло. Има функционираща баня, има и нефункционираща баня. Предвиждаме ремонт на болницата, но всичко опира до финансови параметри, а се опитваме със собствени средства да се справим.

Ако някой ни е подарил хотел „Хилтън“, да го направя болница. Но не е! Ако не бяхме ние, къде щеше да е този пациент сега? Неговите роднини искаха да го местят в друга болница, но никой не го взе и остана при нас. Когато беше при нас – всичко беше добре. А сега – не са добри условията…

Началникът на отделението д-р Янев прави всичко възможно да намери доволни пациенти и те да ни станат спонсори. Проблем е, че едновременно се откриха толкова много легла. В отделението има 60 легла, от тях са заети 37. Имаме и пациенти на кислород. Всички са в стабилно състояние. Не заслужаваме такова отношение от този Олег. Вчера се разделихме с него“.

Десислава Радева приета в болница в тежко състояние с аневризъмДесислава Радева е приета в тежко състояние в болница с аневризъм, според източници от болница „Св. …Apr 13 2021vijti.com


Източник: plovdiv24

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!