Атакуваха „Биволъ“, след като сайтът отказа да свали статия за Доган, Пеевски и Борисов

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Разследващия сайт “Биволъ” попадна под атака и достъп до медията нямаше в продължение на часове вчера, съобщи „Фрог нюз“.

Атаката е предхождана от заплаха със съд, ако от „Биволъ“ не свалят статия за Доган, Пеевски, Борисов, „Булгартабак“, контрабанда и финансиране на тероризма. Това е опит за посегателство върху свободата на словото, заявиха възмутени граждани и журналисти. Новината идва и на фона на един нов звучен шамар – новото дъно по отношение на медийната свобода у нас – 112-тото място на страната ни в класацията “Репортери без граници”.

В публикацията е представен секретен доклад на разузнавателна служба, според която под ръководството на Ахмед Доган “Булгартабак” на Делян Пеевски е създал производство на цигари, разпространявани контрабандно в Ирак, Сирия, Иран и Турция. От трафикa са били финансирани родни овластени олигарси и терористични организации.

“Биволъ” беше подкрепен веднага от Международния институт на пресата и OCCRP.

За хакерската атака срещу себе си съобщиха от екипа на самата медия.

Анализ: Румен Радев е белият еднорог, с който ще се върне Бойко БорисовЕдин ден ще се върна, когато спра да куцукам, събера сили и се мобилизирам!” Тази закана отправи пре…Apr 23 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!