Лили Иванова на 87!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Рожденичка на 24 април ще бъде грандамата на родната естрада Лили Иванова. Споровете около истинската ѝ възраст не са утихвали през дългогодишната ѝ кариера, през която тя упорито крие ЕГН-то си. Неувяхващата певица никога не споделя годините, които навършва, но и подхожда с чувство за хумор към спекулациите по темата. На един от последните си рождени дни се самоиронизира, като сложи на тортата си свещ под формата на въпросителен знак.

Мъжът на Лили Иванова се спаси от мизериятаПървата любов на Лили Иванова – Здравко Радоев, най-после се спаси от мизерията. 82-годишният композ…Mar 22 2021vijti.com

Ако се вярва на информацията в биографията ѝ в интернет, този април Лили би трябвало да навърши 82 години. Бившата началничка на „Естрадна дирекция“ – Лидия Станчева, която кумува на естрадната звезда в брака ѝ с композитора Иван Пеев, твърди, че тя е излъгала за възрастта си с цели 5 години. Според нейната версия Иванова е родена през далечната 1934 г. Проста сметка показва, че на 24 април 2021 г. изпълнителката на „Ветрове“ ще стане на 87 лета. Същата версия поддържа и нейната покойна вече колежка Снежана Кратовска, която приживе разкрива, че истинската ѝ година на раждане е именно 1934-та.

Друга обаче е теорията на известния ни музиколог Владимир Гаджев. По негови думи Лили е родена през 1935 г. Неговата информация се потвърждава и от естраден справочник, издаден в бившата ГДР през 1975 г., където е публикувана снимка на примата и е посочено, че е родена през 1935 г. С още година по-млада е певицата пък според местните жители на родния ѝ Кубрат. Свещеник от епархията там свидетелства, че звездата се е появила на бял свят през 1936 г. Има слух, че и нейната майка Мария, малко преди да почине, също е посочила тази година в свое интервю, но към днешна дата то не може да бъде открито.

Враг №1 на Лили Иванова – композиторът Митко Щерев, пък е провел свое собствено проучване по отношение на нейната възраст. Той срещнал сериозни трудности да се добере до необходимата документация, защото тя вероятно била унищожена от ДС. Маестрото твърди, че в международен интернет справочник е вписано, че Лили е родена на 24 април 1937 г. Дъщерята на неин покоен съученик, на базата на разкази от баща си, също казвала, че това е рождената година на звездата.

Един от бившите интимни партньори на певицата – Личо Стоунса, хвърли неотдавна бомбата, че е виждал истинския ѝ паспорт, когато тя го давала, за да получи хонорарите си. По негови думи в документа като година на раждане на Лили била вписана 1938-а.
Вечната Амбър обаче поддържа версията, че годината ѝ на раждане е 1939. С такова ЕГН тя присъства и в документи в Имотния и Търговския регистър.

Откъде обаче идва объркването с възрастта на Лили? Мнозина от естрадната гилдия смятат, че ЕГН-то ѝ е било променено по времето на соца, когато я подмладили официално с цели 5 години, тъй като иначе не можела да замине за участие в престижен фестивал в Чили. Тогава тя била прехвърлила възрастовата граница за участниците, но много държала да замине на музикалния форум. Паспортът ѝ бил коригиран, но никой не се усъмнил в извършената подмяна, защото Лили винаги е изглеждала по-млада, отколкото всъщност е.

Лили Иванова с впечатляваща визия-Подмладена с поне 30 години в стилна рокля-Снимки Лили Иванова умее да изненадва, дори и по време на пандемия, когато участията и концертите са в за…Jan 24 2021vijti.com


Източник: Ретро

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!