Мика Зайкова: Май ГЕРБ не са разбрали какво им се е случило

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

79-годишната Мика Зайкова предизвика фурор вчера с откриването на 45-тото Народно събрание, а коментарите не спират.

„Българският народ победи в тези избори. Май ГЕРБ не са разбрали какво им се е случило. Победата не е за тях, а за българския народ. В тази зала няма победители“. Това каза пред БНР депутатът от „Има такъв народ“ Мика Зайкова, която откри и ръководи първото заседание на 45-ото Народно събрание като доайен сред народните представители. Тя уточни, че народът е казал, че иска промяна и е изпратил депутатите в парламента, за да я направят.

Мика Зайкова към депутатите от ГЕРБ: Защо се възмущавате? Нека си говорим истини. България е най-бедната странаМика Зайкова се обърна към депутатите на ГЕРБ след речта на Мая Манолова, която обяви, че България е…Apr 15 2021vijti.com
Зайкова пожела на НС да има достатъчно дълъг живот, за да бъдат направени промени в някои важни закони – за публичните финанси и задължително Изборния кодекс:

„Има неща, които не можем да направим сега, защото трябва промяна в Конституцията, но има неща, които можем – примерно за машинно гласуване“.

Мика Зайкова сподели, че желанието ѝ е да бъде член на парламентарната комисия по бюджет и финанси:

„Целта е една – България да заеме достойното си място в европейското семейство, но не по милост. Да влезем в еврозоната, но не по милост. Както сме я подкарали обаче – нещата с финансите са много трагични“.

Изказването на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ ѝ е харесало, а на Десислава Атанасова от ГЕРБ е оставило лошо впечатление у нея, каза Зайкова.

Парламентарната група на „Има такъв народ“ е имала първо заседание, съобщи тя и уточни, че е било извън парламента:

„Аз си гледам моята камбанария – финансите“, каза в заключение доайенът на 45-ото Народно събрание.

„Тя се оказа голям образ.“ Как Мика Зайкова „открадна шоуто“ в НСХумор, самообладание, откровеност и естественост – стилът на най-възрастната депутатка, която откри …Apr 15 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!