Мая Манолова се гаври с Бойко в новото НС: Къде се крие лидерът ви, дами и господа от ГЕРБ

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Къде ви е лидерът, уважаеми дами и господа от ГЕРБ, защо се крие?“ – с тези думи председателят на парламентарната група на „Изправи се! Мутри, вън!“ Мая Манолова се обърна към групата на мнозинството и беше посрещната с дюдюкания-.

Скандал: Мая Манолова иска да влезе в Арена Армеец, полиция не я допускаСкандал между Мая Манолова и Районната избирателна комисия в София тече в момента. Манолова и нейни …Apr 5 2021vijti.com

Манолова заяви, че никой партиен лидер не си е позволявал да превръща парламента в посмешище, както това е направил Бойко Борисов, и обяви, че парламентаризмът се връща в страната с началото на 45-ото Народно събрание, тъй като е най-важната институция.
От името на групата си Манолова обяви, че ще внесе още утре предложение за създаване на временна парламентарна комисия за ревизия на управлението на кабинета „Борисов“ 3.

Сред приоритетите на групата, за които ще бъдат внесени законодателни текстове, тя повтори ремонт на изборното законодателство, включително въвеждане на активна регистрация, създаване на нова и справедлива ваксинационна програма срещу COVID-19, въвеждане на нови мерки в подкрепа на бизнеса и семействата в условията на пандемия, както и защита на гражданите от колекторските фирми – една от темите, по които Манолова работи от времето си като държавен омбудсман.

Обрат: Слави и ИТН не подкрепят мажоритарния вот, защото го предлагал… ГЕРБ

Говоренето „анти“ преобладава в новия парламент. Словата на парламентарните групи са с площадната стилистика от лятото. Но най-смешното е, че партията на Слави се отказа от най-скъпото си – мажоритарните избори, за които шоуменът и сценаристите му от години настояват. Мажоритарната система бе и един от въпросите на референдума, иницииран от формацията на Слави Трифонов.

На този референдум през ноември 2016 г. за мажоритарни избори гласуваха 2,5 милиона българи.
Докато наместникът на Слави Тошко Йорданов говореше от трибуната какво ще предложат да се промени в Изборния кодекс, от залата му подвикнаха: „А мажоритарните избори?“.
„Трябва да има мажоритарни избори, но гледайки тази зала… Партията, която ги предлага, няма мнозинство“, отговори Йорданов.

Сутринта ГЕРБ съобщи, че внася проектозакон за мажоритарни избори. Явно обаче анти ГЕРБ рефлексите на хората на Слави са толкова силни, че те са в състояние да се откажат от своя основна идея, само защото я предлага ГЕРБ.
Такова поведение не води до оптимизъм за бъдещето на управлението и този парламент.

„Демократична България“ е готова на разговори за кабинет с мандата на „Има такъв народ“

Коалицията „Демократична България“ обяви, че е готова да влезе в разговори за възможно управление с мандата на втората политическа сила – „Има такъв народ“, на базата на общи приоритети.

„Мнозинството избиратели, които поискаха промяна, избраха да я възложат на „Има такъв народ“. Готови сме да влезем в разговори какво управление може да бъде излъчено с мандата на тази партия. Става дума за политики и смятаме, че това е ходът, който може да бъде предприет“, заяви в словото си от парламентарната трибуна съпредседателят на коалицията Христо Иванов. Той допълни, че коалицията е готова да обсъжда и други варианти, ако не се стигне до кабинет на „Има такъв народ“, за да може да се работи по важните теми за страната.

Сред приоритетите на „Демократична България“ Иванов посочи: създаването на нова програма за масова доброволна ваксинация, комплекс от адекватни икономически мерки за подпомагане на бизнеса, семействата и гражданите, мерки за „саниране на финансовото положение“ на страната. По думите му ключова задача е България да започне процедурата по участието си в Плана за възстановяване и устойчивост на Евросъюза и нарече отказа на кабинета „Борисов „3 да внесе българската програма за участие в плана „саботаж“.

Сред първите задачи на коалицията Иванов добави възстановяването на ролята на Народното събрание, спешна реформа на изборния процес и на правосъдната система, изчистване и връщане в законността на изпълнителната власт, включително в регулаторните органи, укрепване на суверенитета на държавата – чрез изчистване на службите и чрез осигуряване ан енергийна независимост, премахване на факторите за ограничаване на свободата на медиите.

Любовна драма: Мая Манолова нещастно влюбена във висш държавникЛюбовна драма: Мая Манолова нещастно влюбена във висш държавник Сърдечна драма стои зад напъните на …Jul 23 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!