20 трудни въпроса към „господин Трифонов“, на които той няма да отговори

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

1. Кога ще излезете на светло, г-н Трифонов? Кога последно сте говорили пред журналисти?

2. Само със статуси във фейсбук ли смятате да съблюдавате евентуалните си премиерски правомощия? Кой пише тези „статуси“ – лично вие или вашите сценаристи? Доколко съдържанието им е автентична и правдоподобна рефлексия на вашето мислене и ценностна система? Кога ще чуем поне една идея, произнесена лично от вашата уста, а не наизустена и изрецитирана?

Камен Во за Слави: И Исус не можа да убеди жителите на Йерусалим, че е дошъл, за да ги спасиКамен Воденичаров, дългогодишният приятел и водещ в телевизията на Слави Трифонов, даде обширно инте…Apr 13 2021vijti.com

3. Защо се придвижвате из София с брониран кортеж от джипове? Защо ви вардят въоръжени гардове? От кого и от какво се пазитe – нали сте един обикновен телевизионен водещ и продуцент? Гузен ли сте, мишена ли сте на мафията? Имате ли сметки за уреждане? Нали се къпете в народна любов? Кой друг водещ и продуцент в България ползва подобна охрана?

4. С какви средства издържате телевизията и многобройния си екип в последната година? С какви средства платихте предизборната си кампания и наема на стотици офиси, които отворихте из страната? Ще дадетe ли пълен финансов отчет на кампанията си и кога?

5. Какво е физическото ви състояние? Доколко слуховете за ваши болести са истина? Способен ли сте изобщо да се придвижвате? Откакто станахте ключова политическа фигура, това вече не е лична тема.

6. Защо сте татуирали на гърба си сатанински символи, придружени с текст „Аз идвам и водя Ада със себе си“? Могат ли да бъдат спокойни православните християни в България, че начело на държавата няма да застане сатанист? Какви са религиозните ви убеждения? Ходите ли на църква?

7. Защо дипломата ви за висше образование в Консерваторията ви бе връчена години след семестриалното ви завършване, когато бяхте изгубили студентски права и нямахте право да се явявате на държавен изпит по виола? Това се случи демонстративно, по телевизията, а по-късно ректорът на Консерваторията проф. Георги Костов съжали, че го е направил и е нарушил академичния правилник…В такъв случай можем ли да приемем със сигурност, че въпросната диплома е валидна и вие сте висшист?

8. Убеден ли сте, че образователният ценз, който притежавате, би ви позволил да управлявате компетентно българската държава?

9. Лява, центристка или консервативна е вашата формация? Какъв е идеологическият й облик? Към кое европейско семейство ще поемете ангажимент – ЕНП, ПЕС, либерали, зелени, консерватори?

10. Познавате ли поне един международен лидер? Какви са контактите ви в Европа и зад Океана? Не сме чули ваша позиция по темата за Северна Македония и приемането на Истанбулската конвенция. „За“ или „против“ еднополовите бракове сте? Имате ли план как да озаптите бежанския поток от Турция, ако Ердоган махне „щита“? Отношението ви към Вишеградската четворка? Изтребителите F-16? Хибридната война на Кремъл срещу България? А към шпионската афера?

11. Колко чужди езици знаете и кои?

12. Каква данъчна политика възнамерявате да водите? Ще запазите ли плоския данък? Как ще преведете държавата от лев към евро? Ще продължите ли държавното подпомагане на фирмите в условията на пандемия? Ще запазите ли добавките за пенсионери?

13. Точно преди година казвате: „няма никакъв ковид, лъжат ви“. Заканвате се на Националния оперативен щаб и проф. Мутафчийски. В момента сте болен от ковид и твърдите, че спазвате карантината на НОЩ. Кое от двете е истина? И кога ще се извините на лекарите?

14. Какво ще бъде отношението ви към медиите, ако станете премиер? Ще ги делите на „добри“ и „лоши“, на „обективни“ и „жълти“? Ще ги гоните от МС, ще ги преследвате, ще ги цензурирате, ще изключвате микрофоните си – както направихте на консултациите при президента Радев?

15. Като какъв се самоопределяте в нрава си – като демократ от европейски тип или като диктатор от азиатско-съветски? Смятате ли, че бихте били толерантен към публичните си опоненти, или обратното – ще ползвате ресурсите на поста си, за да ги смачкате?

16. На какво основание претендирате да поемете управлението? Кои са политическите и икономическите ви аргументи, отвъд популизма? Какво ще ни предложите реално – „да пуснем водата“, „ще ти скъсам гъза“, „едно ферари с цвят червен“, махленщина, борческа лексика от улицата, пошли скечове и чалга?

17. Как ще оправите цялата държава, ако преди това не сте създали, отгледали и възпитали деца, нямате семейство? Вечер, като се приберете, в чии очи ще се оглеждате?

18. Мислите ли, че можете да обедините нацията, след като години наред от ефира на шоуто си се гаврехте с някои от обичаните български артисти и изпълнители? Щастлив ли сте, че изкарахте толкова пари и реклама чрез системно окепазяване на репутацията на най-голямата ни музикална звезда Лили Иванова?

19. Западни медии вече коментират, че е редно да обясните връзките си с криминалната групировка „Мултигруп“ и разстреляните босове Васил Илиев, Георги Илиев, Илия Павлов, Поли Пантев. Доколко бяхте близък с тези хора и доколко копирахте манталитетно силовите похвати в тяхното поведение?

20. Точно преди 5 години, след публикация за вас в моята медия, ми изпратихте в офиса саморъчно писмо, в което се заканвате да „употребите вагината ми“. По-късно от телевизионния екран и в показания пред полицията признахте, че сте „гей“ и опасахте София с цинични билбордове, уязвяващи името и честта ми. Дали друг кандидат-премиер на държава членка на ЕС и НАТО си е позволявал подобно поведение спрямо журналист? Нормално ли е европейски политик да плаши мъже с изнасилване? Простащината ли ще е вашият отличителен стил?

Или ще кажете, че това е било просто скеч? Ако е така, ще продължите ли със скечовете след влизането ви в премиерския кабинет на „Дондуков“ 1? Дясната ви ръка Тошко Йорданов ще псува ли пак журналистки публично? Правите ли разлика между политика и шоу, или идвате в политиката, за да захраните своя позападнал шоубизнес?

Слави Трифонов: Аз премиер няма да ставамЩе изненада ли Слави Трифонов, като стане премиер на България в едно бъдещо правителство, излъчено о…Apr 14 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!