Ето как Фънки отговори на обвиненията на Азис в расизъм (Снимки):

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

След като в понеделник се заформи чутовен скандал на живо в ефира на “ Като две капки вода „, последваха и коментари от страна на двете страни – Фънки и Азис . Припомняме, че Кралят на поп фолка обвини Ковачев в расизъм заради поведението му по време на лайфа.

Ето че сега Фънки изрази гледната си точка за ситуацията:

„Обидих се и аз от изказването на Азис! Това са идиотщини, глупости! Просто изразих по някакъв начин мнението си. И въобще той знае ли какво значи думата „расист“? Боже мой, аз расист?! Това е пълна глупост!“

Случката се разигра след изпълнението на Рафи, който се превъплати именно в образа на Азис, а Фънки, който е жури във формата, стана и напусна мястото си след изпълнението му.

Рафи като Азис

„Да излезеш демонстративно от шоуто, сякаш се гнусиш от моя образ, който направи Рафи, беше расистко поведение.“ С тези думи Азис се обърна към Фънки в края на предаването.

„Имам достатъчно интелектуален багаж, за да знам кога и какво да кажа“, отговори му Фънки.

Двамата музиканти се скараха на живо в музикалното шоу – нещо, което се случва за първи път, въпреки че, откакто Фънки е в журито в предаването, непрекъснато показва своето „нехаресване“ към чалга жанра.

Досега никога не е имало реакции към поведението на Димитър Ковачев, но този път Азис не издържа и избухна. Реакцията на чалга изпълнителя бе провокирана от действията на Ковачев по време на изпълнението на Рафи. Рафи трябваше да имитира Азис и песента му „Сен Тропе“, затова се появи на сцената в кожено яке с остри капси, къси панталонки, прилепнали по него, и боти на висок ток и в тон с якето. Самият Азис му дал дрехите от клипа, за да направи правдоподобен образ.

Азис и Рафи

След края на изпълнението на Рафи, който се справи много добре със задачата си, когато дойде време журито да коментира представянето, Фънки напусна мястото си и обясни, че отива за вода, за да не каже нещо лошо. Изгледа коментарите на Хилда Казасян и Вергов от дъното на залата и когато чу възторзите им от изпълнението на Рафи, попита: „Вие глухи ли сте? Не виждате ли?“.

След като осемте артисти завършиха представянето си, Азис се изправи и обясни, че иска да каже нещо сериозно. Тогава именно показа колко обиден се е почувствал от отношението на Фънки. Ковачев обясни, че е професионалист от дълги години и знае кога да говори, както и че е достатъчно интелигентен, за да не обижда директно в ефира. „А ние сме аматьори, така ли?“, обиди се Азис.

„Можеш да си мислиш каквото искаш“, отвърна Фънки.

В крайна сметка той даде достатъчно висока оценка – 9, на Рафи, като обясни, че образът на Азис е доста труден за наподобяване.

„Имам достатъчно самочувствие да кажа това, което казах в предаването. Зад думите ми стои самочувствието ми“, сподели от своя страна Азис на въпрос има ли да добави нещо към думите на Фънки.

„Това са идиотщини, глупости, с които се занимаваме. Васко си е Васко. Участник в шоуто като всички останали. И частно казано, аз съм си в правото да реагирам както си искам, той също. Но нищо особено не се е случило“, обясни пред вестника Фънки.

Той бе категоричен, че скандалът между двамата не е предизвикан нарочно – т.е. измислен от сценаристите, за да гарантира забавление за зрителите и висок рейтинг.

„Никога под никаква форма не съм участвал в сценарни шоута! И всичко си беше „на живо“, както се казва“, уточни още Фънки.

Междувременно изпълнителят Рафи, който имитира Азис, не пожела да вземе страна в скандала между двамата музиканти. Арменецът заяви, че всеки от тях е имал причина да реагира по свой си начин.

„Майтапи и шоу. Така си живея аз. А който иска да се сърди за каквото си реши, ще се сърди.“ Това е веруюто, което изповядва фънк музикантът Димитър Ковачев-Фънки в биографията си досега.

„Ето, и Къци участва в „Като две капки вода“, и на него съм му казвал всичко, което мисля и за него, и по принцип. Помните „Биг брадър“. И там хората мислеха, че съм някакъв идиот. А аз просто се забавлявах. С никого не съм в конфликт. Да не би Лили Иванова, за която казвам, че ме потиска, да тръгне сега да ми се обижда? Ами не, не й пука. На Къци специално как ли не съм му викал: Къцак, Къцунгер и какво ли още не. Такъв съм си аз, от мен не очаквайте лицемерие“, споделя Фънки, който се слави като музикант с открит характер. Преди 10 години като жури в „Мюзик айдъл“ той пак се срещна с Азис. И дори бе очарован от него. Тогава въпреки омразата си към чалгата и хомосексуалистите Димитър Ковачев бе с добри впечатления от певеца.

„Много се изненадах, когато Азис гостува в шоуто. Държа се мъжки и много възпитано. Не парадираше с наклонностите си. Отговори остроумно на въпросите, въпреки че Иван и Андрей го провокираха по тънката линия“, сподели Фънки и допълни: „Хората, които слушаме рок, ставаме като затворено общество, както почитателите на класическа музика и джаз. Честно казано, бих организирал и попфолк концерт, това е бизнес и няма нищо общо с музиката. Щом докарахме Мадона, дето една дума и нота не познавам от нейното творчество, но това няма нищо общо с мен самия. И аз имам право да не харесвам чалгата, нали?“, завършва любимецът на публиката Фънки, пише bgdnes.bg .

Рокаджията Димитър Ковачев–Фънки направи неочаквано и много лично признаниеРокаджията промоутър Димитър Ковачев–Фънки направи неочаквано признание. В името на семейния мир и б…Sep 25 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!