Проф. Ива Христова: Чака ни четвърта вълна, ще се ваксинираме всяка година

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ако сме със същия манталитет, то ще има четвърта вълна на коронавируса. Това заяви пред Нова телевизия вирусологът и зам.-директор на Националния център за заразни и паразитни болести. проф. Ива Христова.

Според нея обаче ако сме разумни, няма да има нужда от затваряне. „Нека да разберем, че не трябва да се събираме на големи групи и да спазваме дистанция”, призова проф. Христова.

Прочутият ясновидец Маг Ивайло: Леля Ванга ми продиктува билкова рецепта срещу Ковид-19Специалистът по древен шаманизъм и ясновидство маг Ивайло, който се занимава с разваляне на магии и …Mar 13 2021vijti.com

По думите ѝ вирусът няма да спре да мутира и високата заболеваемост се дължи на британския вариант, който бързо се наложи у нас и в Европа. „Този вариант показва, че вирусът върви една стъпка пред нас. От нашите усилия и бързи реакции може да зависи блокирането му“, коментира вирусологът”, каза още проф. Христова.

Тя подчерта, че ваксинирането е важен стълб срещу пандемията. „Важно е максимално бързо имунизацията да се свърши, но разбира се това зависи и от доставките“, заяви вирусологът.

Христова обясни и защо имунизираните също могат да бъдат позитивни. „Ваксинираният човек може да е позитивен, но в общия случай той няма никакви симптоми. Между първа и втора игла човек може да се зарази и боледува, защото няма достатъчен имунитет”, заяви вирусологът.

„Ако вирусът мутира все така, то ще трябва всяка година да се ваксинираме“, смята проф. Христова.

Математикът проф. Огнян Кунчев от Института по математика и информатика на БАН подкрепи мрачната прогноза на вирусоложката. Според него ни трябват 5 милиона ваксинирани и преболедували българи.

„Ще има четвърта вълна, ако не ваксинираме хората. Ако няма масова ваксинация до септември, поне 2 млн. имунизирани българи, то ще има голяма вълна“, прогнозира Кунчев.

Проф. Чорбанов – приет в болница в тежко състояние с Ковид и двойна бронхопневмонияТова твърди математикът Петър Велков Проф. Андрей Чорбанов е приет на 19.03 (петък) в болница с PCR …Mar 21 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!