Проф. Чорбанов е пред интубация заради COVID-19

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Известният имунолог, биотехнолог и водач на листата на „Има такъв народ“ на Слави Трифонов във Велико Търново – проф. Андрей Чорбанов, е настанен в интензивно отделение на столична болница с остра дихателна недостатъчност, предизвикана от COVID-19. Новината бе потвърдена пред Lupa.bg от два независими източника, като репортер на медията се опита да се свърже с професора от БАН, който твърди, че разработва българска ваксина срещу коронавируса, но той не се отзова на обаждането ни. 

Проф. Чорбанов за ваксините срещу COVID-19: Участваме в огромен експериментВ имунологията 1 + 1 никога не е 2. Първото правило, което беше нарушено бе, че се направи масова им…Mar 16 2021vijti.com

По данни на медици проф. Чорбанов е постъпил в болница на 19 март, с позитивен за SARS-CoV-2 тест, при това направен повторно.

Има информация, че той е бил с грипоподобни симптоми цяла седмица, включително треска. Въпреки че е бил поставен на терапия от два антибиотика, се е влошил. Това означава, че при последното му телевизионно участие – при водещата от Би Ти Ви Цветанка Ризова, преди 6 дни, академикът е бил заразен и вече е разпространявал инфекцията.

Първи за състоянието му съобщи д-р Аспарух Илиев, който се занимава с пациенти на първа линия, заболели от COVID-19, от началото на пандемията.

Проф. Чорбанов е известен като един от най-яростните критици на мерките, включително на въвеждането на последния локдаун отпреди дни, както и като скептик на ваксините, които се прилагат у нас за борба с инфекцията, отнела живота над 11 хиляди българи.

Последната му публикация във фейсбук е отпреди 5 дни, а впечатление направи и фактът, че той не се появи при представянето на прототипа за стерилизиращата българска ваксина под надзора на Институт „Пастьор“.

Математикът Петър Велков напомня, че на 25.02 при Антон Хекимян Чорбанов е казал, че е прекарал вируса. В други интервюта също е заявявал, като е казвал, че това се е случило през ноември. Пак там, в същото интервю пред Би Ти Ви професорът казва

„Аз няма да се ваксинирам, защото прекарах вируса. Продължавам да твърдя отговорно, че прекаралите заболяването имат изключително траен имунитет срещу вируса. Естественият имунитет е много по-силен от ваксиналния“.

Ето и изразеното мнение на специалиста по имунология по повод ваксините преди първата доставка на дози у нас в края на миналата година:

Проф. Чорбанов: Никога преди COVID-19 не е правена ваксинация по време на пандемияНякои от последните версии са, че част от новите мутации са в следсвтие на имунизацията, обяви имуно…Mar 16 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!