БТВ: Танцът на 18-годишния Атанас Клечаров се оказа последният му

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

В първия епизод на новия сезон на „България търси талант“, един вълшебен танц – на Атанас Клечаров и Алис от школата по спортни танци във Велинград – впечатли зрителите пред екрана, а четиримата членове на журито единодушно му дадоха „Да“.

Този танц се оказва последният на голямата сцена за 18-годишния Атанас, който по-късно, след като снимките за „България търси талант“ са приключили, се разболява терминално, предаде БТВ.

Въпреки че се ражда със синдрома на Даун, Атанас Клечаров прекрачва прага на залата по спортни танци в град Ракитово още на 5-годишна възраст, където го посреща неговата учителка Мая Енчева. Мая обучава Наско заедно с Алис и всички останали деца от школата ѝ дълги години. Наско я следва неотлъчно и когато школата се премества от малкото градче във Велинград. Година след година, два пъти в седмицата дядо му го води в залата почти без пропуск и така до неговата 18-а годишнина.

Учителката на Наско споделя, че той се чувства добре сред децата, а те му дават цялата си любов сред прекрасната музиката и омайните стъпки на танца.

“Доколкото ми е известно, Наско беше единственият танцуващ човек с Даун в Европа”, коментира Мая Енчева. – Не аз или другите деца, а самият той ни научи да го приемем такъв, какъвто е. Той помогна в това децата да свикнат с него и да го обикнат с цялото си сърце. Да разберат, че той не е различен, че всеки човек носи своя индивидуалност и че той е талантлив като тях ”.

Благодарение на Мая, Наско и Алис стигат до голямата сцена на „България търси талант“, където се представят отлично. За съжаление, когато радостта от успешното представяне е вече осъзната, споделена с другите деца и ентусиазмът на всички е голям, Наско се разболява, здравето му се влошава рязко и той загубва живота си. Излъчването на съвместния му танц с Алис е в негова памет, като вечен спомен за всички негови близки и приятели, които го обичат.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!