Бащата на загиналото момче: Опитах се да го дръпна от шахтата, удари ме ток

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Трагедията със загиналото 16-годишно момче се разиграла за секунди. Това разказа пред Нова телевизия бащата на детето, което бе ударено от ток на тротоар в София.

Бабата на загиналото дете в Мездра: Лежеше на улицата по слипове и без маратонкиДете на 8 години бе намерено мъртво на улицата в късния следобед вчера в Мездра. В Спешния център е …Jan 9 2021vijti.com

 

„Момчето беше пред мен, прибирахме се. Имаше затрупани две шахти, от които не се виждаше, че излизат кабели. Детето падна на колене по лице. Каза: „Татко, татко”. Това бяха последните му думи. Отидох, за да видя какво му се случи. Нямаше никакви болести, беше много здрав. Когато започнах да го дърпам, ме удари ток”, разказа бащата Снежан

Междувременно, все още не се знае чия собственост е шахтата и кабелите, причинили смъртта на момчето. Близо 24 часа след трагедията институциите си прехвърлят топката за това кой носи отговорност.

От ЧЕЗ заявиха, че са извършили проверка по случая. Установили са, че шахтата не е тяхна собственост: „Дружеството няма свои кабели във въпросната шахта. Мрежата ниско напрежение на компанията преминава от другата страна на бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов“, се посочва в позиция.

Уточняват, че при тях през 2011 г. е постъпило искане за присъединяване на обект – павилион, който е присъединен със статут „преместваем обект“, в съответствие с действащата нормативна уредба.

„Точката на присъединяване е най-близкото възможно място от мрежата на дружеството, където се монтира и електромерът. Съгласно Закона за енергетиката, съоръженията след електромера се изграждат от клиента и са негова собственост. Ангажимент на клиента е и поддръжката на съответните съоръжения“, допълват от ЧЕЗ.

Прокуратурата пък започна досъдебно производство по случая. Установено е, че момчето е пострадало непосредствено до уличната шахта на бул. „Иван Гешов“ №15. На мястото на инцидента е открит усукан проводник, представляващ източник на повишена опасност.

Аутопсия на тялото на момчето е констатирала, че смъртта е настъпила вследствие остра сърдечно–съдова и дихателна недостатъчност. Установени са охлузвания по пръстите на двете ръце и лявото коляно, както и кожни промени по долните крайници с вид на термично въздействие.

Обвинението уточнява, че разследването по случая е в начален етап. Предстои изискване на множество документи от различни институции, които имат отношение – Столичната община, Община „Триадица“, ЧЕЗ, ръководството на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, търговец, ползващ павилион в непосредствена близост до местопроизшествието, разпити и други действия по разследването.

„Шахтите са на дружествата, те се поддържат от тях. Дали влиза в техния актив, или не, това не мога да кажа. Това е предмет на разследването. Докъде отива кабелът, накъде отива – това също не значи, че по трасето някой е виновен. Говорим за евентуални неправомерни действия”, коментира зам.-кметът по строителство на Район „Триадица” инж. Христо Вълчанов.

Неописуема трагедия: Семейство с две малки деца е загинало при мелето на пътя София-ВарнаПояви се първа информация за зверския удар на пътя София-Варна, в участъка между Омуртаг и с. Антоно…Oct 20 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!