Имах малко юфка в шкафа, взех 3 яйца, малко сиренце и спретнах вкусна вечеря да си оближеш пръстите

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Като дете майка ми често готвеше юфка за вечеря и винаги изваждаше буркан с най-доброто сладко от ягоди. На галено наричахме това ястие „бабка“ и го обичахме повече от всичко друго.

Днес редакцията ни ви кани да се върнете в най-добрите години от живота си и да сготвите юфка – уверяваме ви, че всички ще я харесат.

Сладкиш от кисело мляко и яйца и без капка брашно, е как да не се изкушишХаресвате ли десерти, но се опитайте да не ядете брашно колкото е възможно повече? Добре, в днешната…Jan 27 2021vijti.com

Съставки

юфка 300 гр

Извара или сирене 500 гр

Яйце 3 бр.

Захар 150 гр

Ванилия 10 g

Масло 50 гр

Подготовка

Сварете юфката в леко подсолена вода, изцедете в гевгир, изплакнете с течаща вода и оставете да се охлади.


Разбийте яйцата в дълбока купа  с миксер заедно със захарта и ванилията, докато започнат да изсветляват.


Добавете извара към яйчената маса и разбийте, докато получите хомогенна маса.


Изсипете охладената юфка в изварата с яйцата и разбъркайте добре.


Покрийте съд за печене с хартия за печене, намажете с масло или олио и разпределете сместа добре като я изравните. Печете във фурна, загрята до 180 ℃ за около 50 минути. Проверете готовността с клечка за зъби на различни части в юфката.

Охладете преди сервиране, нарежете на порции и поръсете всяка с пудра захар или лъжица ягодово или черешово сладко . Това ястие ще се хареса както на деца, така и на възрастни, защото има наистина незабравим вкус. Наслаждавайте се на готвенето и споделяйте любимите си рецепти с приятелите си!

Майонеза от мляко за 1 минута – без яйца, по-лека от купешката. Идеална за всички сосове и за сандвичДори и да не обичате майонеза, някои от най-вкусните сосове за салата и месо се правят именно с този…Dec 12 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!