Ицо Хазарта към здравния министър: Навремето един политик преценил, че евреите не са му приоритет

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Статусът ми не беше „Отваряйте кръчмите и дискотеките“ – аз не съм душевно болен и ми е ясно, че в момента никъде в Европа няма отворени дискотеки. Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ рапърът Ицо Хазарта, по повод негов пост във Фейсбук, предизвикал широк отзвук. В поста Хазарта критикува министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов заради изказването му: „Ресторантите и заведенията не са ни приоритет“.

Ицо Хазарта: Приоритет са ви Джъмбо, Била и приятели. Затворени са магазинчетата на нормалните хора, дето не крадат от обществени поръчкиИцо Хазарта изригна в социалната мрежа срещу здравния министър, Валери Симеонов и управляващите. Пов…Jan 20 2021vijti.com

Хазарта се обърна към здравния министър с думите: „Виж, приятелю, ти си горе-долу на моите години. Станал си професор по медицина – това говори за много висок интелект, избран си за министър, което обезсмисля предишното. Но не мога да приема човек на такова високо ниво да каже на някой българин, че той не е приоритет. Всеки българин е приоритет, ние сме една шепа хора и всички ние сме зависими един от друг, колкото и някой да не вярва в това. Навремето един европейски политик е преценил, че евреите не са му приоритет и макар методите да са се променили доста от тогава, крайният резултат се очертава да е един и същ“.

Към хората, които отправят упрек към мен, че не съм особено компетентен, бих казал, че в настоящото правителство министърът на екологията е добър танцьор, министърът на енергетиката е добър счетоводител, а техният началник е бодигард на по-предишния министър-председател. Казвам го не с негативен оттенък, а като доказателство, че във всяка една професия може да има читави управници, посочи рапърът.

Направи ми впечатление, че хората от заведенията задават един въпрос: „Забранено ни е да работим, добре, кажете ни при какви условия евентуално бихме имали възможност да работим отново?“. На този въпрос обикновено отговорът на властта и на обществото е: „Стига сте ревали, има по-важни от вас“. Създава се настроение е обществото, че вече е нахално да питаш дори. Никой не подценява вируса, той е много опасен, стават големи бели, но това не значи да не питаме, подчерта Ицо Хазарта.

В отговор на въпрос чистилище за човечеството ли е пандемията от COVID-19, той каза: „Не съм забелязал коронавирусът да е чистилище. Ако има някаква поука, тя е че нещата никога не са толкова лоши, че да не могат да станат още по-лоши“.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!