Кога се пада Великден през 2021г

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Великден е най-големият, най-светлият и най-важен празник в православното християнство. Всеки вярващ трябва да знае предварително кога ще се празнува Възкресението на Христос през 2021 г., за да се подготви правилно за него.

Този празник стои отделно – той не се отнася нито за великите, нито за  дванадесетте . Той е самото въплъщение на православната вяра. Великден е денят, когато всичко на света е наситено с любовта на Господ и чиста доброта.

Мощна молитва към Богородица Скоропослушница, която чува всички молби в трудни моменти Днес ви представяме една молитва към Божията майка Скоропослушница, за която се твърди, че чува вс…Sep 20 2020vijti.com

Подготовка за празника на Възкресението

Великден е най-важният и светъл празник през годината, но изисква известна подготовка. Говорим за Великия пост, който през 2021 г. ще започне на 15 март и ще завърши на 1 май. Ще бъде месец и половина от най-строгото въздържание и молитва.

За да почувстваме пълната сила на Великденския празник, е необходимо да преминем през всички трудности, които бързо ни подготвя. Той ще ви помогне да се доближите до Бог и да разберете важността на празника. По време на поста трябва да се молите по-често, да посещавате храма, да изповядвате греховете си и да приемате тайнството на причастието.

Великден идва веднага след края на поста. Последният ден на пост е Великата събота, 1 май, което означава, че Великден през 2021 г.

се пада в неделя , 2 май .На този ден е прието да се радваме, да поздравяваме познати, приятели и далечни роднини. На Великден човек не трябва да бъде тъжен, отмъстителен, ядосан и завистлив. Трябва да оставите всичко най-лошо зад себе си и да покажете всичко най-добро в себе си.

На този празник си струва да прочетете благодарствени молитви, да посещавате църква, да сте близо до семейството си и да правите добри дела. Най-важното е да запомните, че това не е денят, в който да вършите домашните си задължения. Всички важни приготовления трябва да бъдат направени през Страстната седмица.

Най-силната молитва, която помага при всякакви проблеми!Днес Minfo.bg ви представя една „Молитва за всяка потреба“. Тя е изключително силен призив към Бог д…Sep 16 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!