Милионерката Джулия Бул намерена мъртва в Париж

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Една от най-колоритните и ексцентрични дами на прехода – милионерката Джулия Бул, е починала, научи първо Lupa.bg. Богаташката, която бе царица на светските приеми у нас през 90-те години на миналия век и вярна сподвижничка на съпругата на Симеон Сакскобургготски – доня Маргарита, е била намерена бездиханна в апартамента си в центъра на Париж, до прочутия булевард „Конкорд“.

Санитарка си сложи ваксина срещу коронавирус и почина внезапно Португалски здравен работник е починал два дни, след като е бил имунизиран с ваксината на „Пфайзер…Jan 5 2021vijti.com

Джулия е открита мъртва от икономката си на 22 декември. Аутопсията е установила, че тя е починала по-рано същия ден. Източникът на Lupa.bg не посочва причината за кончината й. Няма данни милионерката да е боледувала от Ковид-19, но е възможно и да се е заразила и това да е причинило смъртта й. Възрастта на дамата бе същинска загадка, а годината, в която е родена, се пазеше в сакрална тайна като рецептата на „Кока-Кола“. Все пак се смята, че милионерката си е отишла на около 90-годишна възраст.

Тази неделя, 10 януари, в столичния катедрален храм „Света Неделя“ близкия й приятел Христо Куртев организира панихида за 20 дни от кончината й. Куртев потвърди пред наш репортер за смъртта й, но отказа допълнителна информация.

Джулия Бул до Емил Димитров в Париж в края на 60-те години на миналия век

Джулия Бул е родена в България под името Юлия Христова, но бяга от страната по време на комунистическия режим и се установява във Франция. В Париж успява да се омъжи за милионера Жан Бул, който е медиен магнат и е сред организаторите на музикалния фестивал МИДЕМ и кинофестивала в Кан. Именно благодарение на неговите връзки във Франция пробива Емил Димитров и издава там песента си „Моника“, която у нас нашумява като „Моя страна, моя България“. Емил и Богдана Карадочева живеят близо година в центъра на Париж като гости на Джулия Бул и мъжа й и от тогава ги свързва крепко приятелство.

В началото на 80-те години на миналия век милионера Жан Бул умира и Джулия става негова вдовица, наследявайки авоари за десетки милиони долара и премиум имоти в Париж, Ница, Кан и Сен Тропе. Според слуховете, за няколко десетилетия българката успяха да прахоса почти всичко и в края на дните си живеела доста скромно в малък апартамент, макар и на добра локация в Париж.

Джулия се завръща в България с идването на демокрацията и е сред първите лобисти у нас за включването на Симеон II в обществено-политическия живот на страната – още при подготовката на първата му визита през 90-те години. Тя е придружавана неотлъчно от верния си приятел Христо Куртев.

След 2005 г. Джулия Бул внезапно изчезна от светския живот у нас. Чу се, че е обедняла доста и предпочела да разреди визитите си до България. Светската клюка пък донесе, че тя е била заставена да припише цялото имущество и фирми на сина си, уж за да ги управлява по-добре. Той обаче не се справил и едва ли не разорил фамилията. Според столични клюкари, наследника дори натикал майка си в старчески дом, откъдето нейните верни приятели едва успели да я извадят. В крайна сметка, някогашната милионерка и видна кокона заживя в апартамента си в Париж, където я застигна и смъртта й.

1991 г. Джулия Бул на партии в София заедно с кавалера си Христо Куртев. Двамата години наред бяха светска двойка. Именно Куртев организира панихидата в неделя в София за 20 дни от смъртта й

Една от последните снимки на Джулия Бул, направени при последната й визита в България преди 10 години. Следите от пластични операции са видими.

Разделиха се с починалия д-р Николов с емоционално писмо. Урологът загуби битката с коронавирусаОтиде си още един обичан специалист. Загубихме уролога Владимир Николов. Ето как се разделиха с него…Jan 3 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!