Зима ще има в България. Сняг и до минус 20 градуса идват от

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Усещането, че природата се побърка и времето е необичайно топло, скоро ще бъде поразсеяно.

Поне за кратко идва истинска зима със смразяващи температури до минус 20 градуса.

Средните климатични максимални температури за месец януари са между 1 и 6 градуса, а средните минимални: между -3 и -6 градуса, пише Труд бг.

Сухите периоди за месеца са между 09 и 12, 22 и 26 януари, а валежните периоди: 03-08 януари, 13-21 и 27- 31 януари. Поради по-стабилното време, удобни за туристите са високите части на нашите красиви планини, но ниските температури и наличието на значителна снежна покривка изискват добра екипировка, предпазваща от измръзване.

Идват страшни порои, после и дебелият снягBнимание, планирайте пътувания в почивните дни, защото времето ще става все по-опасно за шофьорите. …Dec 28 2020vijti.com

Алпийските котки и снегоходките са необходим аксесоар при взимане на мерки против подхлъзване и затъване в преспите. Като цяло месец януари 2021-а година се очаква да бъде с температури над нормата и с валежи над климатичната норма. През първите дни от новата 2021-а година ще има повече слънце. От трети януари ще се заоблачи, а от четвърти до седми януари ще захладнее и ще има валежи от дъжд и сняг, по-интензивни в южните и западни части от страната. По планините ще вали сняг, повече над Рила и над Пирин.

От 10 до 14 януари ще вали сняг над цялата страна. От 15 до 18 януари ще бъде студено с минимални температури около -20 градуса и дневни температури, които ще достигат едва до -10, -7 градуса. След затопляне и по-сухо време от 18 до 24 януари следващият валежен период е от 25 до 27 януари и на 31 януари.

Заваля първият по-сериозен сняг в България, вече трупа наредПрогнозите се сбъднаха и снегът заваля и леко натрупа. Очаква се захлаждането да продължи и следващи…Nov 21 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!