Илиян Василев: Не скачайте срещу Мангъров

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Тъй като професионалните „мрънкачи“ /тези от Църквата на Истината от Последния Ден/ отново ще скочат на доцент Мангъров, че публично се е усъмнил в безопасността на ваксината и така е допринесъл за срив на доверието и на шансовете да приключим с кризата чрез ваксиниране, да припомня базисни факти. Мнението на доцент Мангъров е показателно за една голяма група от лекари и медицински лица. Той просто го озвучава. Ако не е той, някой друг ще го изкаже. Но не лекарите, дори тези на първа линия, които отказват ваксина са виновните. Ковид кризата се роди и разви отвъд мислими пропорции благодарение на медиите и политиците, които заедно и поотделно подцениха и надцениха /в отделни периоди/ нейните чисто здравни и медицински аспекти. СЗО също не беше нужната котва на разума и фарът на действието.

Доц.Мангъров на контра и за ваксините: Ако се окаже, че са калпави!Аз също бих се ваксинирал с една нормална ваксина, но стандартното време за нейното внедряване е меж…Dec 5 2020vijti.com

Да не говорим за политиците. Пред срив сме на доверието към ваксините /без значение кои/ и масов отказ от ваксинации. И пак освен медицинските аспекти, пак хората се ориентират по реакциите на политиците. Ако най-информираните хора в държавата, президент и премиер изчакват, уж загрижени за отсъстващи опашки от чакащи, защо хората да припкат за получаване на ваксини?“, попита дипломатът Илиян Василев с публикация в социалните мрежи. „Ако същата тази власт, която харчи милиарди за корупция и използва всеки публичен харч за да се облагодетелства, решава да купи два пъти повече ваксини отколкото са нужни, не дава никаква отчетност за това колко струват, на каква цена са купени и на каква ще бъдат плащани от бюджета, кои са посредниците?

Защото безплатните ваксини, винаги са свързани с допълнителни разходи и там контролът е …… олигархиен. Примерно ПиСиАр тест струва нето 25 лева, но хората плащат 120 лева, защото към него има неконролирани допълнителни разходи. И как хората да повярват на същата тази власт в безкористната грижа при предоставянето на ваксините, само за да ни спасят, на фона на умрелите и недочакали прием пациенти? Много пъти писах и пак ще кажа – криза се бори от лидери с доверие, на които хората вярват. Всичко друго е вторично.

Но тези на върха на властта у нас не ги интересува нищо друго освен да останат на власт и да съхранят награбеното. Помнете ми думата – от тези 13 милиона ваксини, най-много да бъдат приложени 1 милион и то с голям зор. С останалата част ще търгуват зад граница. И тогава парите платени, ефектът нулев /защото за да има ефект трябва да бъдат минимум 5 милиона ваксинираните/, и 2020 година ще бъде най-смъртоносната, най-черната за 21 век година за България.

Годината в която управлява Борисов. Няма да изкажа мнение за ваксините – дори и да са най-безопасните и най-прекрасните, и учените да са си свършили блестящо работата – тези които трябваше да убедят хората се провалиха. И едновременно с това се правят масови събития в зала „Армеец“, концертът на Карерас не е отменен, а затварят всичко. Непоследователни, противоречиви, рушащи доверието в институциите и тъй наречените лидери, действия“, допълни той.

Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/society/ilijan-vasilev-ne-skachajte-sreshtu-mangyrov-news_1532258.html

ДОЦЕНТ МАНГЪРОВ РАЗКРИ ЗАЩО НЕ ВЯРВА НА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19Ръкoвoдитeлят нa СОVID-oтдeлeниeтo в Инфeкциoзнa бoлницa дoц. Aтaнac Мaнгърoв нe се e зaпиcaл в cпиc…Dec 17 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!