2 салати, с които ще оберете всички овации, когато ги сервирате дали на празничната маса или просто на вечеря с приятели

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Разнообразие от салати – неразделна част от менюто на Нова година. Всяка домакиня има своя собствена: някой залагат на класиката, а други искат нещо ново. Но независимо от салатата, тя ще се превърне в истинска декорация на празничната трапеза.

празнично меню

Затова ви предлагаме тази Нова година да разнообразите празничното меню и да приготвите две изключително вкусни салати.

Вкусна и полезна зимнина: Салата от тиквички, моркови и лук – жалко, че почти никога не остава за зиматаПригответе тази уникална салата от тиквички, моркови и лук – никога не остава за зимата, всичко се и…Sep 3 2019vijti.com

Салати за масата за Нова година

Готвенето на тази невероятна салата не е за първа година. Веднъж опитах и ​​сега не мога да намеря заместник. Да, и не искам. Абсолютно свеж, лек, вкус, предизвиква наслада и нищо повече. Но ви предупреждавам: подгответе едновременно една тройна порция, защото никога не стига!

 

„SNOW MAIDEN“

СЪСТАВКИ

300 г варено пилешко филе
2 червени луковици
1 червена чушка
1 жълта сладка чушка
1/2 китайско зеле
1 стрък зелен лук
2 супени лъжици заквасена сметана
1 супена лъжица горчица
1 ч.л. соев сос
2 скилидки чесън
сол и пипер на вкус

 

ПОДГОТОВКА

Нарежете пилето на малки кубчета или го разкъсайте на паренца. Поставете в дълбока купа.
празнично меню
Нарежете червената и жълтата чушка на ленти и добавете към пилето.
празнично меню
Нарежете лука на тънки половинки и добавете към вече приготвените съставки. Ако в кухнята няма червен лук, можете да използвате и обикновен.
празнично меню
Нарежете китайското зеле и добавете и него. След това внимателно смесете всички съставки

Подгответе дресинга, като смесите заквасена сметаната, горчицата, соевия сос и чесъна в отделна купа. Салата се сервира в плоска чиния, облива се с дресинга и се поръсва със зелен лук.
празнично меню

Докато дамите ядат леко печена салата „Снежна девица“, мъжете ще харесат много питателната и не по-малко празнична салата „Снежна кралица“ . Сърдечна и необичайна, тя ще се превърне в истинска връхна точка на масата на Нова година. Никой няма да гладува!

 

„СНЕЖНАТА КРАЛИЦА“

салата снежна кралица

Гризунски краставички- хрупкави и солени, салатата, която не можеш просто да спреш да ядеш това лятоКаква е разликата между нашето предложение и обикновените осолени краставици? Зелени, подправки и по…Jun 26 2020vijti.com

СЪСТАВКИ

200 г шунка
250 грама пръчици или рулца от раци
2 бр.топено сирене

кашкавал
1 лук
6 яйца
1 сладка и кисела ябълка
100 г фъстъци
350 г майонеза
сол и пипер на вкус

 

МАРИНАТА ЗА ЛУК

1 ч.л. захар
2 супени лъжици. вода
0,5 ч.л. сол
2 супени лъжици оцет

 

ПОДГОТОВКА

Първо трябва да мариновате лука. Накълцайте го и го изсипете в дълбок съд. Добавете захар, вода, сол и оцет, разбъркайте добре и оставете за 15-20 минути. След това сложете допълнителната марина описана в съставките по горе.
салата снежна кралица
Рулцата от раци нарежете на малки кубчета.

салата снежна кралица

Направете същото и с шунката
салата снежна кралица
Обелете твърдо сварените яйца и отделете белтъците от жълтъците.

Настъргайте белтъците
салата снежна кралица
А след това и жълтъците

Шарена туршия (салата) без консерванти. От 2.3 кг зеленчуци получавате 7 буркана, пълни с витамини Туршия с цветно зеле е любимата зимна салата на мнозина.Туршия с цветно зеле е любимата зимна салата на мнозина. Днес ви предлагаме тази бърза и проста проц…Sep 19 2020vijti.com

салата снежна кралица
Добавете майонеза към шунка, рулцата от раци и жълтъците. Обърнете внимание на всяка съставка да бъде сложена на точното място, защото салатата трябва да се нареди на слоеве.
салата снежна кралица
Продължете с дизайна на празничната салата „Снежна кралица“. Вземете пръстена от тавата за печене и я поставете върху чинията. Първият слой салата – твърд кашкавал, настърган върху грубо ренде. След като ги поставите във формата, намажете малко количество майонеза.

Жълтъците – вторият слой

Поставете нарязания лук върху жълтъците като трети слой

След това извадете пръчките от раци.

Следващият слой е ябълка. Обелете ябълката, настържете я на грубо ренде и я поставете върху пръчките от раци.
салата снежна кралица
Шестият слой е шунката и крема сиренето

След това фъстъците влизат в играта. Минете ги първо  в блендер и ги поставете като седми слой.
салата снежна кралица
Белтъците са разделени на две части. Смесете една част с майонеза и оформете следващия слой
салата снежна кралица
Останалите белтъци, налейте на готовата салата на върха и сте почти готови! Остава само да оставим прекрасната салата да се накисва за няколко часа. Преди да сервирате, извадете пръстена и украсете завършения шедьовър с клонче магданоз. Бон апетит!
салата снежна кралицаСега знаете как да изненадате семейството и приятелите си през новогодишна нощ, така че гостите да могат да си спомнят топлиятпразник за цялата следваща година. И не забравяйте, че основното нещо, което е важно за празнуването на Нова година, е доброто настроение и искрената компания!

Не забравяйте да споделите тези невероятни рецепти за коледни салати с приятелите си в социалните мрежи.

Суровата салата от краставици за зимата за тези, които обичат да похапват пресни зеленчуциСурова салата от хрупкави резенчета краставици, сладък лук, пикантен чесън, мариновани в малко оцет …Jul 24 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!