1 яйце, чаша мляко и половин бурканче сладко – нищо продукти, а става чуден Арабски кекс! Опитайте, супер вкусно е (Видео):

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Този Арабски кекс е от рецептите, които откриваме задължително в готварските тефтери на бабите си. Дали наистина произходът му е арабски, остава неясно, но е супер лесен, вкусен и бърз сладкиш . За него не ви трябва нищо особено като продукти, най-вероятно вече ги имате в хладилника и шкафа. И така – ето рецептата за лесния Арабски кекс със сладко :

Семеен кекс XXL с 5 яйца за цялата фамилия – пека го в тенджера, че формата не стига! Днешната ни рецепта за кекс е достойна да се нарече „семейна“, просто защото ще стигне за цялото с…Jun 19 2020vijti.com

Арабски кекс със сладко

Продукти:

1 яйце

1/2 ч.ч. захар

1 с.л. олио

1 ч.ч. брашно

1 ч.ч. кисело мляко

1 ч.ч. орехи

1/2 бурканче сладко или конфитюр

1 ч.л. сода

1 щипка сол

Приготвяне:

Яйцето се разбива със захарта и щипка сол до побеляване. Добавят се олиото, брашното, киселото мляко с угасената в него сода и всичко се разбива до хомогенна смес. Най-накрая се добавят сладкото и натрошените орехи, и  се объркват в кексовата смес.

Тестото се прехвърля в намазнена и набрашнена тавичка и се пече на умерена фурна до готовност (суха клечка).

Готовият кекс се поръсва с пудра захар или по желание – със ситно смлени орехи.

Ето и видео с подробната рецепта: ТУК

Гощавам момчетата вкъщи с този Мъжки кекс – като седнат, на едно ядене свършва! Обикновено свързваме кекса с нещо сладко, гарнирано със солидна доза пудра захар. Но днес ще ви пр…Jun 23 2020vijti.com

ЗАЖЕНАТА

 

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!