1 яйце и малко кашкавал и 3 картофа и няма такава приказка за небцето

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Честно казано, банални пържени или печени картофи ми писнаха, както и пюрето от дълго време. Освен това много искам да  си правя нещо вкусно и оригинално ! Затова често търся нови рецепти или експериментирам. Преди седмица се опитах да направя нещо уникално с картофи . Оказа се нещо необикновено!

Това е модифициран омлет, в който добавих настъргани картофи и, разбира се, зеленчуци. Използвах магданоз, но можете да опитате и нещо друго: кориандър, копър, босилек, рукола . Изберете любимите си подправки. Със сигурност това ще даде на картофения омлет неповторим вкус!

1 яйце, чаша кисело мляко, чаша захар и стават меки като пухче! Чудни Дунапренени кексчета – простички и разкошни: Тези дунапренени кексчета са сбъдната мечта за всички почитатели на сладкото. Тайната, за да са то…Sep 29 2020vijti.com

Съставки

Картофи 3 бр.

Яйце 1 бр

Магданоз 1 връзка

кашкавал 100 g

Сол на вкус

Черен пипер (смлян) на вкус

Слънчогледово олио на вкус

 

Подготовка

Накълцайте магданоза, разбийте яйцето, солта, черния пипер и разбъркайте.


Обелете картофите и ги настържете на едро ренде


Загрейте растително масло в тиган и разпределете настърганите картофи равномерно. Отгоре разпределете сместа от магданоз и настърган кашкавал


Подправете със сол и черен пипер на вкус, гответе с покрит капак

Оказва се нещо изключително вкусно от картофи , рецептата която с удоволствие споделям с вас! В същото време ще ви разкажа за един малък трик: не забравяйте да изстискате картофите, преди да ги изпратите в тигана. Без излишна влага настърганият гювеч ще още по-добре.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!