Ягодов ликьор 4 чаши – помни се лесно, прави се лесно, пийва се с кеф!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Този ягодов ликьор 4 чаши е истински еликсир за летните дни (просто до зимата най-вероятно няма и капка да остане от него). Защо точно 4 чаши? Много просто – защото всички съставки се мерят точно с четири чаши. Резултатът е розова напитка с невероятен аромат, невероятен вкус, подходяща за почерпка на гости и приготвяне на разнообразни десерти.

Чаша кисело мляко, 2 яйца и шепа ягоди – тайната на най-ароматния ягодов сладкиш. Лек, въздушен и неустоим: Този ягодов сладкиш те кара буквално да полудееш само с аромата си! А за вкуса можем да кажем, че …May 9 2020vijti.com

Всякакви плодове и микс от тях са подходящи за ликьора. А можете да направите и така – пригответе четири питиета с различни вкусове и след това ги смесете.

Ще получите уникална напитка, която ще се стане истински хит сред роднини, приятели, колеги. Ето и рецептата за този сладък ликьор от ягоди :
Ягодов ликьор 4 чаши
Продукти:
4 чаши ягоди

4 чаши водка

4 чаши вода

4 чаши захар

Приготвяне:
Първо измийте плодовете и ги оставете в гевгир да се отцедят.

Кипнете водата и я оставете да се охлади до стайна температура.

Залейте захарта с охладената вода и разбъркайте много внимателно, за да се разтвори.

Сега добавете ягодите, разбъркайте и налейте водката.

За приготвянето най-подходящ е трилитров буркан, който трябва да се затвори с капак и да се постави на тъмно място.

Процесът на ферментация продължава от 10 до 14 дни. През това време плодовете ще потънат на дъното на съда и ще отдадат своя вкус, аромат и цвят на ликьора.

След това прецедете напитката и я пресипете в друг съд, така че да няма утайка. Стъклените бутилки с плътни капачки са най-подходящи за съхранение.

Как да се лекуваме с ягоди: Те са уважаван източник на здраве в народната медицинаСъс своя примамлив външен вид и отлични вкусови качества, ягодите си осигуряват място в списъка на л…Jun 5 2019vijti.com

ЗАЖЕНАТА

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!