Трябват ти 2 яйца и половинка кисело мляко – за нула време си имаш пълна купа от тези кашкавалки-душички:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Имате ли си любима рецепта за закуска? Ако не, непременно опитайте тази – вкусните и лесни кашкавалки-душички са най-мекото и пухкаво удоволствие, с което да започнеш деня си! Правят се бързо и лесно, даже и начинаещ в кухнята ще се справи без проблем. Ето рецептата за мързеливи кашкавалки :

Никога не приготвяйте така яйцата, опасно еЯйцата са една от най-популярните храни в цял свят. Те се консумират на закуска, обед и вечеря. Осве…Feb 8 2020vijti.com

Лесни кашкавалки-душички

Продукти:

1/2 кофичка кисело мляко (200 гр.)

1/2 ч.л.сода бикарбонат

2 яйца

2 с.л.олио

420 гр.брашно

1/2 пак.бакпулвер

180 гр.кашкавал

40-50 гр.масло

Приготвяне:

Извадете предварително продуктите на стайна температура.

Сипете киселото мляко в купа и добавете содата. Разбъркайте да шупне. Добавете двете яйца (без единия жълтък, който ще е за намазване), олиото и разбъркайте.Постепенно прибавете брашното, смесено с бакпулвера, и омесете меко тесто. Върху набрашнена повърхност разточете тестото на правоъгълник. Поръсете с настърган кашкавал и малки парченца масло. От кашкавала и маслото отделете малко количество за поръсване отгоре. Навийте правоъгълника на руло и нарежете на дебели филийки. Подредете ги с разреза нагоре върху тава, застлана с хартия за печене.

Разбийте останалия жълтък с малко кисело мляко и със сместа намажете охлювчетата. Отгоре поръсете със заделения кашкавал и масло. Изпечете кашкавалките в предварително загрята фурна на 200°C за около 20 мин или до златисто.

Приятен апетит!

Уникално вкусни мекички без втасване – бързи, лесни и чудесни!Най-въртеливото нещо на мекиците и приготвянето на тестото и чакането да втаса то. Е, днес ще ви нау…Mar 6 2020vijti.com

Източник:зажената

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!