Тиквички Помфри – хрупкави и вкусни

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

1 тиквичка
1 разбито яйце
галета (сухар)
половин чаена лъжичка чесън на прах
половин чаена лъжичка сол
25 гр. масло
малко зехтин
семена по желание – сусам, ленено семе

Настъргвам тиквичките на едро ренде, доматите нарязвам на кръгчета, малко подправки и тортата е готова Тортата с тиквички ще бъде чудесна лятна закуска на вашата маса. Можете да я приготвите с домати, …Jun 22 2020vijti.com

1. Първо включете фурната на 180-200 градуса да се загрява, докато приготвяте тиквичките.
2. Обелете тиквичката. Нарежете я на пръчици с дебелина един пръст и ги поставете в дълбок съд. Добавете сол и черен пипер на вкус. Оставете ги да престоят за кратко с подправките.
3. В друга купа настрана разбийте яйцето. Добавете чесън на прах, сол (ако искате може и куркума и копър, защо чудесно се комбинира с вкуса на тиквичките).

4. В друга купа разбъркайте хлебните трохи със сусама (ленено семе, царевично брашно…).
5. Всяко парченце тиквичка потопете първо в разбитото яйце с подправки и след това оваляйте в съда с галетата. Подредете тиквичките в тава за печене. За да получите хрупкава коричка върху тях сложете няколко парченца масло и поръсете малко зехтин.
6. Печете, докато се зачервят (около 20 минути).

Съвет: За още по-добър вкус и като предложение за предястие направете сос от кисело мляко, копър и чесън на прах. Няма да усетите как ще изчезнат приготвените тиквички!

Зашеметяващи тиквички с кайма на фурна – забравете сармите и пълнените чушки, това е перфектната рецепта: Вкусно, деликатно, диетично и здравословно ястие от тиквички и кайма . Никакви сарми не могат да …Jun 20 2020vijti.com

ЗАЖЕНАТА

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!