Тиквичките са дваж по-вкусни, ако ги направите така – малко доматки, малко чесън, малко кашкавал и става фантазия:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

За тази постна вкусотия с тиквички не ви трябват кой знае какви продукти, но резултатът е толкова сполучлив, че можеш да си го хапваш всеки ден! Тънки филийки тиквички, гарнирани с домати и настърган кашкавал – звучи вкусно, а на практика е божествено! Най-хубавото е, че можеш да си ги хапваш и студени – така са даже ощо по-вкусни. Ето рецептата за тези невероятни пълнени тиквички в тавичка :

3 тиквички, 3 яйца, малко кашкавал и сиренце – става царско ястие! Дори децата, които не обичат тиквички питат за още! Тази лесна рецепта е вкусна вечеря с малко въглехидрати, която се приготвя само за 30 минути! Съст…May 22 2020vijti.com

Пълнени тиквички в тавичка

Продукти:

1/2 кг пресни тиквички

100 гр.

кашкавал3 скилидки чесън

олио

сол и смлян черен пипер на вкус

Приготвяне:

Измийте пресните тиквички, подсушете и нарежете на ивици, не по-дебели от 1 сантиметър. Нарежете доматите на тънки кръгчета. Настържете обеления чесън или го намачкайте добре.

Запържете резените тиквички в тиган в растително масло от двете страни до златисто-кафяво и ги подредете в тавичката върху хартия за печене. Намажете горната част на всяка тиквичка с чесън и покрийте с кръгчета домат.

тиквички с домати и кашкавал

Леко поръсете с черен пипер и сол доматите, поръсете ги с настърган кашкавал и пъхнете тавичката в предварително загрятата фурна на 180 градуса за 25 минути.

Поднесете ги охладени.

Откакто открих рецептата, вече не пържа тиквички – хрупкавки, тънички и с фантастична кашкавалена коричка:Това е едно от най- бързите ястия с тиквички , подходящо и за основно, и като гарнитура. На вкус е к…May 22 2020vijti.com

ЗАЖЕНАТА

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!