Тези хрупкави тиквички по френски ще се превърнат в любимото ви ястие

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Тиквичките са любим продукт в България.
Наистина, считаме ги определено за летен зеленчук. Истина е обаче, че вече могат да бъдат намерени целогодишно на пазара.
Днес ще ви предложим една нова и сравнително непозната рецепта у нас – хрупкави тиквички по френски. Ето и необходимите продукти: четири по-едри тиквички, една чаша хладка вода, 200 грама брашно, олио за пържене, сок от един лимон, сол и черен пипер – на вкус, пресен магданоз или копър (по ваше предпочитание), един белтък. Хрупкавите тиквчки по френски се поднасят със сос, ето необходимите продукти за направата му: 3-4 пресни домата, една глава лук, две супени лъжици зехтин, сол на вкус, няколко скилидки чесън, една лъжица масло, половин връзка пресен магданоз или босилек.
Страшна работа са: Пикантни кюфтенца от тиквички и чесън. Поднасят се с кисело млякоВече сме в разгара на лятото и пазарите са пълни с прекрасни зеленчуци, което прави трапезите ни все…Feb 15 2019vijti.com

ЗАПОЧНЕТЕ С ПОДГОТОВКАТА НА ПАНИРОВКАТА – СМЕСЕТЕ БРАШНОТО, ОЛИОТО, СОЛТА И ВОДАТА
Разбъркайте хубаво, докато получите равна еднородна смес. Оставете я да престои, необходимо е това да стане за минимум един час, а най-добре за два.
Измийте хубаво тиквичките, нарежете ги на колелца и ги подправете
със сол, черен пипер, лимоновия сок и ситно нарязания магданоз (по оригиналната рецепта, спокойно може да ползвате и копър).
Нека и тиквичките престоят около час.
Разбийте белтъка на сняг и го добавете към панировката.

Разбъркайте, но плавно и леко, за да остане белтъкът въздушен.
Внимателно изцедете тиквичките, оваляйте ги в сместа за паниране и ги изпържете на среден огън, докато се зачервят. Време е да приготвите и соса. Нарежете лука на ситно и го запържете до златисто.
Добавете счукания чесън и рендосаните домати и оставете да къкри, докато течността се редуцира наполовина. Накрая добавете нарязания на ситно магданоз (отново това е оригиналният вид на рецептата, спокойно можете да заложите на босилек).
Отцедете тиквичките от мазнината върху кухненска хартия, след което поднесете със соса. Това е! Добър апетит!
Кой разбира – тук се спира: Неземно вкусни кюфтета от тиквички и кашкавалРано или късно аномалиите с времето ще спрат и отново при нас ще се настанят летните жеги. Така и тр…Feb 11 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!