Такива пълнени чушки не бях яла досега. С тази рецепта забравих за традиционния метод за приготвяне

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Не преставам да се учудвам колко общо има нашата и турската кухня . Оказва се, че пълнени чушки наистина съществуват и при тях и рецептата им е в пъти по- вкусна  ! Рецептата ми беше донесена от приятел, който често ходеше да почива в гореща страна и се срещаше с местните там. Сега приготвям само така пълнените чушки !

Консервиране на чушки в буркани за пълнене за зимата. Бърза и лесна рецепта от една баба на пазараЧушки за пълнене за зимата Зимата не е причина да се отказвате от любимите си зеленчукови ястия. Тъ…Aug 20 2020vijti.com

Най-добрите подправки за използване са магданоз и кориандър. Но никой не забранява да експериментирате и да добавяте други. Не пропускайте да опитате да сервирате ястието с кисело мляко. Ще се окаже много необичайно и вкусно!

Съставки

чушка 8 бр.

Домати 2 бр.

Морков 1бр.

Телешка кайма 400 гр

Ориз 100 g

Вода 150 мл

Сол 0,5 ч.л.

дафинов лист 1

подправки на вкус

Слънчогледово олио на вкус

Черен пипер (смлян) на вкус

Червен пипер на вкус

 

Подготовка

Обелете и настържете морковите на едро ренде, нарежете лука на кубчета. Загрейте растително масло в тиган, изпратете лука там и запържете до полупрозрачност. След това добавете морковите и варете още 2 минути.
Изсипете каймата в тигана и я запържете със зеленчуците за 2-3 минути. Сега добавете измития предварително ориз, разбъркайте, добавете сол, черен пипер и червен пипер. Налейте вода, разбъркайте, покрийте и оставете да къкри, докато оризът се сготви – около 10-15 минути. Към пълнежа добавете нарязани подправки


Изчистете чушките и отстранете семената. Нарежете доматите на колелца. Напълнете чушките с плънката, като ги „покриете“ с резен домат. Поставете върху намазнена тава за печене.


Намажете чушката с растително масло и добавете малко вода. Печете 50 минути на 180 ° С. Не пропускайте момента, в който пиперът започва да кафенее, полейте го с няколко лъжици от сокът от тавата за печене, покрийте с фолио и гответе допълнително.

Цигански печени чушки- е няма такава вкусотия, преяждаш, тежко ти е и пак не можеш да спреш, докато не ометеш тавата Печените пълнени чушки могат да бъдат приготвени по различни начини. Някой ги приготвя като предя…Aug 5 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!