Така ги прави баба и направя се топят – най-добрите кюфтенца в доматен сос

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Кюфтенца в доматен сос са любимо българско ястие, но винаги е хубаво, когато се приготвят майсторски.
Не само, че се приготвят лесно и бързо, но и са направени от кайма, което ни позволява да си хапнем вкусно месо, приготвено по интересен начин. Разбира се, има най-различни рецепти, по които можем да си приготвим кюфтета. Основното, по което те се различават е месото, от което е направена каймата. Другата разлика, която придава интересна нотка на различните рецепти, са подправките, които слагаме в каймата. Днес ще ви представим рецепта за кюфтенца в доматен сос, които ще ви накарат да си оближете пръстите. И така, продуктите, които са ни необходими, за да си ги приготвим, са:

Ей това е най-вкусната рецепта за кюфтета – и сочни, и вкусни, и засищащи! Райски кюфтаци с плънка: Кюфтетата са любимо ястие още от детството. Сигурно няма човек, който да не ги обича, да не говори…Jun 9 2020vijti.com

450 грама телешка кайма,
– 3 супени лъжици пармезан,
– 3-4 скилидки чесън,
– 1 яйце,
– 1 връзка пресен магданоз,
– черен пипер,
– 450 милилитра доматен сок или доматена консерва,
– една връзка магданоз за соса
– 1 чаена чаша вода.

Сега преминаваме към приготвянето на тази вкусотия. Първата стъпка е да подготвим кюфтенцата. За целта обелваме и нарязваме на ситно чесъна, а магданоза измиваме и също наситняваме. След това слагаме каймата в купа и към нея добавяме чесъна, пармезана, яйцето, магданоза, малко черен пипеер и сол. Разбъркваме, докато съставките се смесят добре, след което оставяме да престои за поне 30 минути, за да може месото да поеме подправките.
След това оформяме малки кюфтенца и ги оставяме настрани. Заемаме се със соса. За целта слагаме доматения сок в тенджера на котлона. Към него прибавяме и водата и оставяме да заври.

Когато това стане прибавяме към соса кюфтенцата и оставяме на умерен огън. Слагаме и 3 супени лъжици зехтин. Оставяме да поври, докато сосът се сгъсти, като разбъркваме, за да не загори. След това ги вадим и ги поръсваме с пресен босилек и пармезан, за да бъде ястието завършено. Поднася се топло, за да не се залои сосът. Може да се яде както за обяд, така и за вечеря. Идеално мезе за бира или вино. Да ви е вкусно!

3 картофа, 3 яйца и 300 грама кайма – зверска вкусотия в тиганче. Забравяш и за кюфтетата, и за пържените картофи: Днес ви предлагаме поредната бърза вкусотия за вечеря , а защо не и за бърз обяд. За нея ви трябва…Jun 13 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!