Тази рецепта за печени картофи е толкова вкусна и лесна, че научите ли я веднъж, няма да се спрете да я приготвяте

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Тази рецепта за печени картофи е толкова вкусна и лесна, че никога повече няма да си поръчате картофена гарнитура в ресторант.
Добре известен е фактът, че пържолите се нуждаят от вкусна гарнитура. Разбира се, на първо място искаме да консумираме големите парчета месо, но не можем и да се лишим от удоволствието да не опитаме тази вкусна гарнитура от картофи.
Не си струва да отидем до заведението за бързо хранене само за да се насладим на хрупкавата картофена гарнитура! Разбира се, че не! Ако проявите малко изобретателност и смесите правилните съставки, можете да си направите вкусните картофи и у дома, по всяко време, когато поискате. Тази страхотна рецепта за печени картофи е заимствана от популярно кафене в Русия.
Македонски сач със свинско на огън: Влюбвате се на мига в това безбожно вкусно ястиеНеобходими продукти: свинско месо – 500 г /пилешко, или и от двата вида месо/ наденица – 100 г макед…Mar 31 2019vijti.com

Рецепта за Печени картофи
Порция: за 6 човека
Време за приготвяне: 30 минути
Необходими продукти:
6 червени картофа (може и по-малко, но се променя времето за печене)
1/2 чаша студено пресован зехтин
2 супени лъжици сол (или на вкус)

Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 ° C. Измийте картофите под течаща студена вода и ги подсушете с кухненска хартия. Важно: Не пробивайте картофите с вилица.
Потопете парче кухненска хартия в зехтин и натъркайте всеки картоф, така че да заблести, но да не капе мазнина от него.
Поставете картофите върху хартия за печене и равномерно ги поръсете със сол.
Сложете ги във фурната и печете в продължение на 50-55 минути (ще е нужно по-малко време, ако порцията е по-малка), или докато лесно можете да прободете картофите с вилица.
Извадете от фурната и сервирайте печените картофи горещи!

А ето и още една много вкусна рецепта за печени картофи с извара – икономично и много вкусно предложение за обяд или вечеря
Необходими продукти
1,5 кг картофи
300 г извара
3 зелен лук
копър
150 г настърган Пармезан
2-3 скилидки чесън
сол
черен пипер

Начин на приготвянe
Картофите се измиват и се надупчват на няколко места с остра клечка.Всеки картоф се завива в алуминиево фолио. Пекат се в предварително загрята фурна на 220С до готовност. Изваждат се от фолиото и всеки картоф се разрязва на кръст. Леко се натиска отгоре, за да се разтвори.
Изварата се смесва със ситно нарязания лук, копър, чесън, настъргания пармезан и се овкусява със сол и черен пипер. С тази смес се пълнят разрязаните картофи. Сервирайте със салата.
Източник: bukvarche
Да се поглезим с вкусно ястие: Опитайте този лесен кекс от кайма и ще си оближете пръститеАко не сте вегетарианци, а обичате да си хапвате „месце“, ето каква вкусотия ще ви предложим да си п…Feb 15 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!