Суровата салата от краставици за зимата за тези, които обичат да похапват пресни зеленчуци

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Сурова салата от хрупкави резенчета краставици, сладък лук, пикантен чесън, мариновани в малко оцет и без никаква топлинна обработка е нашето предложение за вас днес. Консервантът в тази рецепта е комбинацията от чесън и оцет. Поради това вкусът на зеленчуците остава натурален, а през зимата салатата ухае почти на пресни краставици.

Гризунски краставички- хрупкави и солени, салатата, която не можеш просто да спреш да ядеш това лятоКаква е разликата между нашето предложение и обикновените осолени краставици? Зелени, подправки и по…Jun 26 2020vijti.com

Отличните пропорции сол и захар я правят сладка. И много големият плюс на тази заготовка е, че всичко се прави максимално просто и много бързо. Целият процес, заедно с подготовката, ще ви отнеме не повече от 40 минути. И още 12 часа, в които краставиците трябва просто да престоят.

Съставки:

3 кг краставици,¼ кг лук,1 супена лъжица гранулирана захар,100 грама едра сол,150 мл. оцет,200-250 грама чесън.

Подготовка:

За да приготвите суровата салата, изберете силни, малки краставици. От презрелите едри зеленчуци заготовката няма да се получи толкова хрупкава. Нарежете ги на кръгчета, дебели не повече от сантиметър. Можете дори да ги нарежете наполовина.Поставете ги в удобен съд. Основното е, че трябва да ви е удобно да смесите всички компоненти в съда.Нарежете обелените глави лук на тънки полумесеци. Почистете скилидките чесън от люспите и ги намачкайте до консистенцията на каша. Това може да стане, като ги прекарате през преса или ги нарежете ситно с нож.Поръсете със захар и сол. Налейте оцет.Разбъркайте старателно, можете и на ръка.Сега трябва да оставите салатата с краставици да се накисне във всички сокове и аромати. За тази цел я оставете на хладно място. Може да я изнесете на балкона, ако слънцето не го пече директно. Затова е удобно да приготвите салата през нощта, така че на сутринта можете просто да я разпределите в буркани.Няколко пъти в процеса на накисване салатата, тя трябва да се разбърква.Предварително пригответе бурканите за консервиране. Те трябва не само да бъдат измити, но и стерилизирани. За да направите това, можете да ги поставите в микровълновата фурна с малко вода на дъното за 3-4 минути. Или да направите същото в добре загрята фурна.Сложете салатата в сухите горещи буркани и веднага ги запечатайте. Не е необходимо да ги стерилизирате. Сега знаете как да приготвите сурова салата от краставици за зимата.

Вижте още: Рецепта за картофи по кралски със свинско месо

Съвет: чесънът се претегля най-добре, след като бъде обелен. Имайте предвид, че ако сложите по-малко количество от тази съставка, тогава заготовката може да ферментира.

Вкусна и полезна зимнина: Салата от тиквички, моркови и лук – жалко, че почти никога не остава за зиматаПригответе тази уникална салата от тиквички, моркови и лук – никога не остава за зимата, всичко се и…Sep 3 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!