Страшна работа са: Пикантни кюфтенца от тиквички и чесън. Поднасят се с кисело мляко

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Вече сме в разгара на лятото и пазарите са пълни с прекрасни зеленчуци, което прави трапезите ни все по-атрактивни и отрупани с вкусотии. Тиквичките са един от любимите зеленчуци не само в България, но и на Балканите, както и по Средиземноморието. И определено има защо! Евтини са, отглеждат се много лесно, а приготвените с тях манджи са божествени. Днес ви предлагаме проверена рецепта за превъзходни кюфтенца от тиквички и чесън. Поднесени с кисело мляко и копър се превръщат в деликатес, на който малцина ще устоят. Имат и един недостатък обаче – поднесени на масата, свършват за секунди! Време е да пристъпваме към кухнята!
Необходими продукти: 1 килограм тиквички; 1 глава чесън; 8 супени лъжици брашно; 3 яйца; 1 кофичка кисело мляко (за предпочитане овче, но може и краве – въпрос на вкус); 1 връзка копър; 1 супена лъжица натрошени орехови ядки; сол на вкус; бял пипер на вкус; олио за пърженето.
Симфония за сетивата: Такива кюфтенца от тиквички с кашкавал едва ли сте опитвали, неземно вкусни саИма много ястия, които обожаваме да хапваме, но не си приготвяме, защото смятаме, че ще ни отнемат п…Jan 18 2019vijti.com

Начин на приготвяне: Обелете тиквичките и ги настържете на по-ситно ренде. Посолете ги и ги оставете за 15-ина минути, за да се отцеди сокът им. Прибавете брашното, яйцата, пипера, половината копър и половината чесън, след като сте го пресовали. Размесете хубаво продуктите до получаването на хомогенна смес. Сгорещете олиото в съда за пържене и изпържете до златисто кюфтетата. Вземайте по 1 лъжица от сместа и я изсипвайте в олиото, като притиснете леко изсипаната смес. Докато са още топли, кюфтенцата от тиквички се гарнират със сместа от киселото мляко, половината пресован чесън, половината копър и смлените орехи. Чаша изстудено хубаво бяло вино или едно малко узо с много лед пък мигом могат да ви пренесат в Средиземноморието. Наздраве!
Може да разчитате на тази рецепта, винаги, когато искате да разнообразите с нещо много вкусно семейната трапеза. Вашите близки ще ви бъдат благодарни от цялото си сърце!
Идеи за празничната трапеза: Марги Хранова разкри как прави вълшебните си кюфтенца от гъбиОбичаната българска естрадна певица Маргарита Хранова е перфекционист не само на сцената, но също та…Dec 19 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!