След първата хапка изригнах от удоволствие – кексът „Вулкан“ определено ме впечатли

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Рядко са рецептите, които да ни изненадат с нещо ново в начина си на приготвяне. Ако си мислите, че сте опитвали всичко, то хвърлете поглед на този уникален кекс Вулкан. Характерното при него е, че се пече заедно с крема , а резултатът е истински взрив от вкусове!
Нужните ви продукти:
Яйца – 4 броя + 1 бр.
Прясно мляко – 150 мл
Растително масло – 75 мл
Захар – 120 гр. + 100 гр.
Бакпулвер – 1 пак. (10 гр.)
Сол – 1 щипка
Ванилова захар – 2 пак.
Брашно – 300-350 гр.
Прясно мляко – 600 мл
Нишесте – 60 гр.
Масло – 50 гр.Истинска мечта: Апетитни картофени кюфтета с кашкавал и копърДнес ще ви предложим рецепта за една наистина уникална вкусотия. Направо достойна за царска трапеза!…Jan 17 2019vijti.com

Приготвяне:
Започнете с крема. В подходяща касерола счупете 1 яйце, добавете в него 100 гр. захар и 1 пак.ванилова захар, и разбъркайте добре. Налейте 600 мл леко затоплено мляко и отново разбъркайте. Добавете нишестето и бъркайте до гладка смес без бучки. Сложете съда на бавен огън и бъркайте, докато кремът се сгъсти и започне да пуска мехури. Дръпнете от котлона, добавете мекото масло, разбъркайте, докато се разтопи, и покрийте с прозрачно фолио, така че да докосва повърхността на крема, за да не хване коричка.

Пригответе кексовото тесто: Разбийте 4 яйца със 120 гр. захар. Добавете олиото, 150 мл леко загрято прясно мляко, пакетче ванилия и започнете да добавяте постепенно брашното, пресято с бакпулвера. Може да не се наложи да добавяте цялото количество брашно, зависи от големината на яйцата, които сте използвали. Тестото трябва да е с гъстотата на кексовото.
Пригответе подходяща форма за печене (диаметър 22-23 см). Покрийте дъното с хартия за печене, а стените намажете с олио. Прехвърлете вътре кексовото тесто.
След това с черпак изсипете крема в средата на формата, без да го разнасяте – той сам ще потъне в тестото. Сложете формата в предварително загрята на 170 градуса фурна и печете до готовност на кексовото тесто.

Готовия сладкиш украсете по желание, след като се охлади – може да поръсите само с пудра захар или да направите мрежа от разтопен шоколад – изборът е ваш!
Да ви е много сладко!Рецепта за гръцки кекс завладя света: Приготвя се само за 45 минути, а се изяжда за секундиНе е никак случаен фактът, че тази рецепта за кекс завладя света. Истината е, че този кекс гали нежн…Jan 15 2019vijti.com

Източник: За жената

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!