Само една кофичка мляко, а излизат цяла купчина вкусни мекички, топят се в устата направо

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Рецептата, която ви предлагаме днес, е от графата „мамини“ или „бабини“ рецепти. Тестото е много простичко – не съдържа мая, не си играете да го точите и изрязвате.
Важно: не добавяйте към тестото още брашно, то трябва да е с консистенцията на гъст мед. Това е тайната на необичайната мекота на тези мекички!
Тестото с кисело мляко е универсално и търпи абсолютно всякакъв пълнеж. Може да сложите сирене, кашкавал, шоколад или както е в случая – пресни плодове. Единственият интересен момент е оформянето на мекиците. Ако го правите бързичко и не забравяте постоянно да потапяте ръцете си в брашно, всичко ще върви гладко.Баба редовно ме изненадва с тях, когато ѝ отида на гости – сиренки с кисело мляко и кашкавал! Няма друга такава вкусотияДнес ще ви предложим една позабравена рецепта за любима закуска – сиренки с кисело мляко и кашкавал.…Dec 9 2018vijti.com

Продукти:
400 мл кисело мляко (1 кофичка)
1,5 – 2 ч.л.захар
0,5 ч.л.сол
1 ч.л.сода
1 с.л.олио
350-400 гр.брашно
400 гр.плодове
Приготвяне:
За тестото просто смесете всички съставки, освен плодовете, в дълбока купа. Ще получите гъста маса (по-гъсто от палачинково тесто), но не достатъчно гъста, за да я замесите с ръце.

В едната ръка поръсете малко брашно, сложете супена лъжица от тестото върху дланта си. Поставете няколко плода (в случая ягоди) в центъра. Потопете пръстите на другата си ръка в брашно и бързо прищипете краищата на тестото. Незабавно сложете мекичката в тигана, където вече е загрято олио.
Пържете на умерен огън под капак за около 3 минути от всяка страна. Поставете готовите мекички върху домакинска хартия, така че да се абсорбира излишното олио, и след това, без да чакате да изстинат, ги сложете в тенджера с капак.

Източник: За жената

Пържени филийки със специална панировка – още една приказна закуска

Кой не обича пържени филийки? За всеки ще е удоволствие да започне деня с тях. А когато са приготвени по този начин, който ще ви предложа, щастието е пълно! Моите пържени филийки на са мазни или с тъмен цвят, както се случва понякога. От първата до последната филийка остават с приятен, златист цвят. Има най – различни варианти за панировка. Моят е икономичен и лесен. Опитайте и пригответе тази чудесна закуска за семейството си!

Нужните продукти за моите пържени филийки са:

4 яйца / ако са размел L още по – добре;
една чаена чаша вода;
половин чаена лъжичка сол;
една чаена чаша брашно;
една чаена лъжичка бакпулвер;
филийки хляб;
слънчогледово олио за пържене.

Начин на приготвяне на вкусните пържени филийки:

Счупете яйцата в купата на миксера и ги разбъркайте. Може и на ръка. В този вариант използвайте голяма купа, за да ви е по – лесно.
Прибавете водата и разбъркайте до хомогенност.
Прибавете солта.
Предварително разбъркайте брашното с бакпулвера и след това на части го прибавете към горните продукти. Дори и да остане някое топченце брашно не е фатално.
Загрейте олиото в подходящ съд. Всяка филийка топвайте в панировката, така, че да се покрие от двете страни. Отцедете леко и след това изпържете. Когато вашите филийки придобият златист загар и от двете страни, ги извадете върху готварска хартия. Те не попиват много мазнина и стават бързо.Правете това всяка сутрин за закуска и резултатът за тялото ви няма да закъснееВсеки човек сутрин си има определени ритуали, които спазва, за да се събуди и приготви за деня. Днес…Nov 9 2018vijti.com

Източник: cookathouse

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!