Рецепта на 400 години в момента е хит в кулинарните форуми – пухкав блат, разкошен крем и много шоколад:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Днес искаме да споделим с вас рецепта за вкусен десерт , който се нарича Трайфъл . Приготвена е преди 400 години за първи път и сега отново стана популярна сред любителите на сладкишите.  Десертът с плодове, крем и шоколад пленява със своята нежност, изтънченост и необичаен вкус. Той ще ви достави море от удоволствия и ще внесе нови преживявания в живота ви. И така, ето рецептата за сочния и вкусен Трайфъл :

Летният хит в десертите – Сладкиш Торнадо с шоколадови пурички! Истински ураган от вкус и изумителен на вид:Този сладкиш без печене носи гръмкото име Торнадо – това никак не е случайно, защото отнася всеки оп…Jun 12 2020vijti.com

Трайфъл с плодове

За блата:

30 гр.какао

70 гр. брашно

90 гр. захар

70 гр. брашно

3 яйца

щипка сол

1 ч.л. бакпулвер

За крема:

50-100 гр. пудра захар

250 гр. извара

300 гр. сметана с 33% масленост

За глазурата:

300 гр. шоколад

120 гр. сметана с 33% масленост

За плънката:

2 банана

400 гр. ягоди

Приготвяне:

За блата: смесете брашното с какаото, бакпулвера, пресейте сместа и разбъркайте. Разбийте яйцата в отделен съд, добавете захарта и разбийте с миксер за 4-5 минути, докато масата се увеличи на обем.

Изсипете брашнената смес на няколко пъти в яйчената и бъркайте до еднородно тесто. Изсипете го във форма с размери 26 × 26 см и изравнете.

Предварително включете фурната и загрейте до 180 °. Печете за около 20 минути. Готовността може да се провери с остра дървена пръчка.

блат за трайфл

Извадете готовия блат от формата и оставете да изстине. Ще отнеме 10-15 минути. Нарежете го на квадратни парчета.

За крема: Изсипете сметаната в дълбок съд и разбийте до меки върхове. Добавете изварата, изсипете пудрата захар и отново разбийте. Ето го и готовия крем:

крем за трайфъл

За пълнежа: измийте ягодите, отстранете опашките, подсушете и нарежете на кубчета. Нарежете бананите на кръгчета. Можете да вземете всякакви плодове и плодове по ваш вкус.

Оформяне на десерта:

Вземете правоъгълна форма (27 × 15 см), сложете малко крем на дъното, след това от бисквитените квадратчета, като оставяте разстояние между тях. Покрийте с още крем. Сега подредете отгоре ягодите и бананите и отново покрийте с крем.

сладкиш Трайфъл

Отгоре сложете парчета блат и ги покрийте с останалия крем. Поставете в хладилника за 60 минути, за да стегне кремът.

За глазурата: Натрошете шоколада в тенджера или купа и изсипете вътре сметаната. Може да вземете всякакъв шоколад, но най-вкусно е с млечен с ядки. Поставете сместа на водна баня и разтопете. Охладете масата до топло състояние.

трайфъл с шоколад

Извадете десерта от хладилника и залейте с глазурата. Поставете отново в хладилника, най-добре за цяла нощ, така че блатът да се напои с крем и ягодов сок. Така сладкишът ще стане нежен и мек.

Можете да украсите десерта с плодове, още шоколад, листа от мента, сметана…

Шоколадов чийзкейк без печене- красавецът на всички десерти и по вкус и по визияНикоя домакиня не иска да прави чийзкейк , защото по правило този десерт е доста труден за приготвян…Jun 2 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!