Ретро сладкиш, с който ще си оближете пръстите: Още щом го видя и веднага ми се дояжда

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Този сладкиш го правеше моята майка. Беше много вкусен и я карах често да ме радва с него. Това бе толкова отдавна, че е резонно сега да се нарича „ретро сладкиш“. Ето рецептата за него. Смесвате 125 г бяло брашно с две пресни яйца, 50 г пудра захар, 1 щипка сол и 20 г краве масло. Заливате с 250 мл прясно мляко и бъркате с дървена лъжица до получаване на рядко тесто. Почиствате от костилките 400 г череши (може и вишни), поставяте ги равномерно на дъното на тава и ги заливате с тестото. Отгоре слагате парченца масло (около 10-на грама). Печете при умерена температура на фурната (160 – 170)˚С.
Хем е вкусен и сладък, хем е диетичен. Най-вкусният бананов сладкиш, който се прави без захар и е точно за васЕто ви една страхотна идея за диетичен сладкиш. Хем ще си угодите като на царско пиршество, хем няма…Dec 19 2018vijti.com

СЛЕД ПРИДОБИВАНЕ НА СВЕТЛОКАФЯВ ЦВЯТ ВАДИТЕ СЛАДКИША ОТ ФУРНАТА И ГО ПОРЪСВАТЕ С 50 Г ПУДРА ЗАХАР.
Може да замените черешите и с ягоди, на които им махате дръжките и – ако са много едри – ги разполовявате и тогава ги напреждате в тавата. Може да увеличите пропорциите ако „гладните за сладкиш“ гърла са повече. Тогава тавата следва да е по-голяма и при това – с достатъчна височина за по-големите количества тесто. Бъдете сигурни, сладкишът ще се хареса дотолкова, че ще ви поискат рецептата за него!
А сега нека видим още една страхотна рецепта за сладкиш с компот от праскови:

Необходими продукти
яйца – 2 бр.
захар – 1 ч.ч.
брашно – 2 ч.ч.
бакпулвер – 1 пакетче
ванилия – 1 бр.
компот от праскови – 1 буркан

Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта, добавяме брашното с бакпулвера, ванилията, нарязаните праскови от компота и всичко се разбърква добре. Бъркаме, докато се получи хомогенна смес, с подходяща консистенция. Колкото е по-добре разбъркана сместа, толкова по-вкусен ще стане сладкишът.
Пече се във фурната.
След като е вечен напълно готов, сладкишът се залива с сока от компота. Това е всичко. Време е да го опитате и да го споделите с близки и приятели.
Обърнат сладкиш с компот – супер икономичен, а божествено вкусен и се приготвя съвсем набързоСъчетанието на вкусен, лесен, бърз и икономичен сладкиш е мечта на всяка домакиня. Обърнатият сладки…Dec 18 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!