Разхлаждаща салата за голяма жега – само на нея живея! Печени чушки, мариновано сирене и разкошен сос:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

В горещи, жарки и задушни дни, когато буквално не ви се слага нищо в уста, можете да приготвите тази освежаваща салата от печени чушки със сирене . С тази рецепта ще получите две в едно – пълноценно ястие без много калории и нужната доза прохлада.

Необичайното приготвяне на чушки в олио с мариновано сирене може да бъде цялостно ястие и не ви трябва нищо друго. Салатата е освежаваща, а в същото време засища. Така че опитайте и гарантираме, че ще останете доволни.

„Тази салата вкъщи ми е една от любимите, а може би и най-любимата и когато изстине хубаво, изчезва от масата, докато мигнете“, казва Валентина, чиято е рецептата. Ето какво ви трябва:

Салата от печени чушки с мариновано сирене

Продукти:

20 печени чушки

10 печени люти чушки

1 краставица

2 моркова

1 скилидка чесън

100 г листа магданоз

200 г сирене

2 супени лъжици зехтин

50-100 мл олио

ябълков оцет на вкус

сол, черен пипер, магданоз

салата печени чушки и сирене

Приготвяне: 

Първо измийте добре чушките, избършете ги от влага и ги изпечете. След като изстинат в найлонов плик, ги обелете и поставете в купа. Не бива да ги изцеждате от течността, която ще пуснат, защото именно това им придава сочност.

Нарежете сиренето на кубчета със среден размер или „на хапки“. Сложете ги в купа и поръсете с малко сух магданоз или босилек, смлян черен пипер, поръсете със зехтин (около 2 супени лъжици), след което бавно разбъркайте внимателно, за да не се натроши сиренето.

Оставете го настрана. Нарежете на ситно магданоза. Настържете морковите и краставицата в купа. Добавете половината от нарязания магданоз и пасирания или счукан чесън. Количеството чесън е на вкус.

Посолява се на вкус и се овкусява с малко черен пипер. Налива се около 100 мл олио и също оцет на вкус. Добавете течността, която чушките са отцедили. Разбъркайте, за да се смесят съставките и марината е готова.

Обелете чушките, почистете от семето една по една (запазете дръжките) и хубаво ги потопете в маринатата от всички страни. След това ги подредете в чиния за сервиране (изберете по-дълбока).

Върху маринованите чушки подредете кубчета сирене. Направете това на два реда (ред чушки-ред сирене). Отгоре поръсете магданоз и залейте с останалата марината.

Да ви е сладко!

Почнаха ни! 18 лева за шопска салата по моретоОфициално летния сезон по морето ще бъде открит на 1 юни, но много от крайбрежните заведения вече ра…May 27 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!