Разкошни кюфтенца от тиквички с чесън: Изпитана рецепта за всеки вкус

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Влизаме в сезона на тиквичките и най-вкусните пресни зеленчуци. Предлагаме и чудесна рецепта за пикантни кюфтета от тиквички и чесън, която взех миналото лято от съседката. Крайният продукт е забележително вкусен, а единственият недостатък на кюфтенцата е, че изчезват за броени минути.

Днес на обяд в стола какви кюфтенца ядох, оле още са ми в главата. Добре, че готвачът ми е приятел, че ми даде рецептатаТези кюфтета от картофи с кашкавал стават малка фантазия Предлагаме ви супер рецепта за кюфтета от к…May 28 2020vijti.com

Необходими продукти:
✔️ килограм тиквички,
✔️ глава чесън,
✔️ връзка копър,
✔️ чаена лъжичка сол,

✔️ 8 супени лъжици брашно,
✔️ 3 яйца, кофичка кисело мляко,
✔️ супена лъжица смлени орехи,
✔️ бял пипер на вкус,
✔️ зехтин за пържене или олио.

Начин на приготвяне:
Обелените тиквички се настъргват на ситно ренде, посоляват се и се оставят да престоят няколко минути, за да се отцеди сокът им.

Прибавят се яйцата, брашното, пресованият чесън от половината глава, пиперът и половината от копъра. От така получената гъста каша се изпържват шницели в силно сгорещено олио с помощта на лъжица, като изсипаната смес леко се притиска.

Топлите кюфтета от тиквички се гарнират със смес от овчето мляко, смлените орехи и останалите половинки от чесъна и копъра.
Да ви е сладко!

Моята свекърва от 11 години живее и работи в Гърция, тази рецепта я знам от нея: Кипърски кюфтенцаПродукти: 1 кг. кайма 400 гр. картофи 2 глави лук 3 яйца 200 гр. хлебни трохи зехтин, черен пи…Aug 19 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!