Правя тази шарена сурова туршия за трета година и всички у дома я обожават

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

С настъпването на есента всеки от нас се замисля за зимнина. Започва и приготвянето на традиционните лютеница и туршия. Освен, че това занимание е приятно, още по-хубаво е, че по този начин цяла зима имаме домашни вкусотии, които да похапваме на корем. Днес ви представяме една рецепта за шарена сурова туршия, която ще обере всички овации. Приготвя се много лесно и става много вкусна. И така, продуктите, които са ни необходими, за да си я приготвим, са: зелени домати, камби, червени чушлета, краставички, карфиол и моркови. От всеки продукт ни трябва по половин килограм.
Нарязваме доматите на търкалца, камбите на парчета, чушлетата на широки ивици, краставичките и морковите на колелца и карфиола на парчета. Следващата стъпка е да вземем буркан от 3 литра и да го напълним със зеленчуците. След това пристъпваме към приготвяне на маринатата.
Чували ли сте за слънчева туршия от краставици? Един път опиташ ли я, не можеш да я забравишЗимата е дълга и всеки се чуди какви вкусотийки да си приготви като зимнина. Лютеницата е задължител…Jan 18 2019vijti.com

За нея ни трябват: 100 грама мед, 100 грама захар, 100 грама сол, 100 грама олио, половин литър ябълков оцет, 7 зърна черен пипер и 7 зърна бахар.
ОЩЕ ДОКАТО РЕДИМ ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ ПОРЪСВАМЕ ПЕРИОДИЧНО С МЕДА, ЗАХАРТА, СОЛТА И ОЛИОТО.
Когато наредим всичко сипваме оцета и слагаме пипера и бахара.
Най-отгоре слагаме целина, която правим във формата на венец. Ако има нужда допълваме с вода, за да не остане въздух в буркана. След това затваряме с метална капачка и обръщаме 5-6 дена.
След това можем да отворим нашата шарена сурова туршия и да я сервираме.

Най-подходящо време за слагане на туршиите е краят на октомври, а за зелето – средата и краят на ноември, за да бъде готово за предстоящите коледни и новогодишни празници. Съхраняването на туршиите трябва да става в хладни, проветриви и тъмни помещения при температура около 10˚С.
За да запазите туршията по-дълго време, сложете между зеленчуците лозови, дъбови или вишневи листа.
Кога туршията може да се развали
– ако солта в туршията е недостатъчна;
– ако туршията е с ниско киселинно съдържание;

– когато не е достатъчно запълнен съда на туршията;
– ако оставим туршията в много топло помещение;
Тази сурова туршия е готова само за десетина дни. Ще се превърне в любимото ви мезе още с първата хапкаОт известно време в много български домакинства се стягат зимнините. Дори може да се каже, че този п…Dec 4 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!