Отидох в най-добрата ми приятелка, а тя ме посрещна с тези вкусни домашни кашкавалки. След дълги спорове най-после ми даде рецептата им

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Със сигурност една от най-обичаните и най-примамливи миризми, които могат да се разнесат някой следобед, е на пресни домашни кашкавалки, току що извадени от фурната. Днес ще ви предложим рецепта точно за тази обичана закуска (и сутрешна, и следобедна). И не се притеснявайте от дългия списък с необходими продукти. Кашкавалките стават за нула време и винаги са страховито вкусни. Ще ви трябват: брашно – 1 кг, масло – 50 гр краве, захар – 2 с.л., сол – 2 ч.л., прясно мляко – 500 мл, трябва да е топло, мая – 50 гр прясна, яйце – 1 бр. и допълнително един жълтък, сирене, кашкавал, чубрица – по желание. Първото нещо, което трябва да направите, е да подготвите маята.

Стоплете млякото и изсипете в него захарта и маята
Оставете за десетина минути – докато маята шупне. Пресейте брашното и заедно със сместа с маята, солта и 1 яйце замесете меко и еластично тесто. Сложете го в съд, покрийте го с кърпа, поставете го на топло място и го оставете да втаса за половин час. През това време настържете сиренето и кашкавала. Количеството и пропорцията определете сами. Внимание – трябва да си оставите кашкавал за допълнително поръсване. Разточете тестото на голям правоъгълник. Разпределете върху тестото сиренето и кашкавала и навийте на руло. Нарежете рулото на филийки.

Намазнете тава и наредете кашкавалките с разреза нагоре. Покрийте и оставете за 20 минути да втасат. След това ги намажете с разбит жълтък и поръсете с още настърган кашкавал. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15-20 минути. Извадете ги да отвърнат малко, и изненадайте гостите. Със сигурност те ще останат впечатлени и има голяма вероятност да ви поискат рецептата. Яденето е подходящо за закуска, както и за предястие, а защо не и за основно ястие. Прави се бързо, а продуктите са на изгодни цени. Ще останете изненадани вкусни се получават, а пък не изискват кой знае колко усилия за приготвянето им. Добър апетит и да почерпите като станат готови!

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!