Няколко яйца, чаша мляко и слагате в тенджерата- няма толкова пухкав и вкусен омлет

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Не се смятам за мързелива домакиня, но не обичам да готвя продължително време. Опитвам се да измисля нещо бързо, но питателно . В крайна сметка закуската зависи от това дали денят започва продуктивно. Съгласете се, бърканите яйца са скучно ястие. Много по-интересен за всеки ден е омлетът на водна баня .

Всеки от нас има вашите трикове как да направите омлетът по-великолепен и по-нежен. За съжаление, каквото и да добавите към него, няма да можете да направите суфле в тиган. Тук трябва да промените самия метод на готвене. Обърнете внимание на въздушния омлет на водна баня .

Майонеза от мляко за 1 минута – без яйца, по-лека от купешката. Идеална за всички сосове и на филийка: Дори и да не обичате майонеза, някои от най-вкусните сосове за салата и месо се правят именно с то…Sep 23 2020vijti.com

Съставки

Яйце 4 бр.

Мляко 200 мл

Масло 50 гр

Сол на вкус

 

Подготовка

Вземете дълбока топлоустойчива купа. В нея ще приготвим омлета. Разбийте яйцата там. Към тях добавете мляко и малко сол. Разбийте съставките заедно до гладка смес.
След това добавете парче масло към сместа. Налейте вода в голяма тенджера. Поставете купата с заготовката в нея, така че да не се обърне.


Покрийте тенджерата с капак и оставете водата да заври. След това варете 15 мин. Когато омлетът е готов, внимателно извадете купата от водата.


Използвайте силиконова шпатула, за да извадите омлета от съда. За да направите това, обиколете краищата с шпатула. Сервирайте омлетът цял или нарязан на филийки.

Такъв омлет на водна баня наподобява суфле по текстура.. Сервирам омлетът с препечен хляб и зеленчуци на масата. Понякога поръсвам ястието с настърган кашкавал. Тогава вкусът става още по-богат. Харесвате ли рецептата? Ще се радваме да научим вашето мнение!

2 яйца, кофичка кисело мляко, 2 чаши брашно и закуската е готова, а децата скачат от щастие, а мъжа сит и доволен Може би най-разпространеният стереотип, свързан с поничките са  американските полицаи, които ги ха…Sep 20 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!