Няколко много вкусни ястия със свинско: Ако ги опитате, няма да ги забравите цял живот

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Свинско със сос от боровинки
Необходими продукти
1,5 кг свинско бонфиле
1 бурканче сладко от боровинки
1 пакетче масло
черен пипер, сол
Македонски сач със свинско на огън: Влюбвате се на мига в това безбожно вкусно ястиеНеобходими продукти: свинско месо – 500 г /пилешко, или и от двата вида месо/ наденица – 100 г макед…Mar 31 2019vijti.com

Начин на приготвянe
Нарязаното на порции филе се подправя със сол и черен пипер, начукват се и се оставят да престоят поне час.
След това се запържват в кравето масло. Когато са почти готови се добавя сладкото от боровинки, разбърква се със соса от тигана, поставя се капак и котлонът се изключва.
Ястието се оставя още няколко минути на котлона, за да се задушат каренцата и да поемат от соса.

Свинско със сирене и спанак
Необходими продукти
800 г свинско филе
250 г сирене фета
1 пакетче крема сирене

300 г спанак
5-6 скилидки чесън
2 с.л. горчица
сол
черен пипер

Начин на приготвянe
В тиган с незалепващо покритие се запържва ситно нарязания чесън за около минута. Добавя се спанака и се овкусява със сол и черен пипер. Задушава се докато се изпари водата от спанака. Накрая се добавя се настърганото сирене фета, крема сиренето и горчицата. Разбърква се добре. На всяка пържола се прави разрез. С получената плънка се пълнят пържолите. Подреждат се в тава и се овкусяват със сол и черен пипер. Пекат се в предварително загрята на 200С фурна до златисто. Поднесете с гарнитура по желание.

Яхния със свинско и чушки
Необходими продукти
600-700 г свинско
4-5 зелени чушки
4-5 червени чушки
2-3 глави лук

200 г гъби
олио, сол
черен пипер
червен пипер
2-3 скилидки чесън
магданоз

Начин на приготвянe
Нарежете продуктите след като сте ги измили. Поставете ги в дълбока тенджера и залейте с вода, колкото да покрие. Сварете ги на среден огън. След като свинското омекне и промени цвета си, прибавете нарязания на ситно лук и гъбите. Овкусете със сол и пипер и разбъркайте продуктите добре. Гответе до сгъстяване на образувалия се сос. Преди да свалите от котлона добавете и ситно счукания чесън. Отново разбъркайте и гответе до готовност.

С тези три страхотни рецепти със сигурност можете да впечатлите не само всички у дома, но и скъпи гости. Надяваме се, че сме успели да ви бъдем полезни и че ще съвсем скоро ще станете истински майстори в приготвянето на тези вкусотии.
Източник: lakomnik.bg
Голеник – традиционно родопско ястие, което се услажда и на големи, и на малкиДнес ще ви предложим рецептата за едно традиционно ястие от родопската кухня. Нейните най-популярни …Feb 28 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!