Най-хубавата баница с готови кори – все едно е с домашни! Залейте я с това и ще се надуе до небето:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Винаги, когато нямам много време, приготвям тази баница за обяд. Тя е засищаща и много вкусна. Винаги, когато я сервирам на гостите, те ме засипват с комплименти и си мислят, че съм я правила с домашни кори. Заливката е фантастична и всъщност прави цялата магия. Запишете си тази рецепта – просто, лесно и бързо. Ето какво ви трябва:

Най-вкусната баница с готови кори

Продукти:

(измерени с една и съща чаша от 150 мл или приблизително)

500 г готови кори за баница

2 чаши прясно мляко

1/2 пакетче суха мая (5 г или една чаена лъжичка)

1 чаена лъжичка захар

3 яйца

2 чаши газирана вода

2 чаши олио

сол на вкус

500 г сирене

10 супени лъжици брашно

Приготвяне: 

Загрейте две чаши мляко, докато се затопли, но не трябва да е горещо. В по-дълбок съд изсипете половин пакетче суха мая с хладкото мляко и добавете една чаена лъжичка захар. Разбъркайте добре, за да се хомогенизират съставките, след което оставете на топло място за 10 минути, за да се активира маята.

топло мляко

яйца с олио

В друга по-дълбока купа счупете три яйца и ги разбийте с бъркалка. Добавете две чаши газирана вода и две чаши олио. Добавете половин чаена лъжичка сол, след което разбъркайте отново, за да изравните съставките.

яйца с олио

яйчена смес

Към тази смес добавете активираната мая. Имайте предвид, че всичко от яйца до газирана вода и олио, всички съставки трябва да са на стайна температура.

яйца разбъркани

Започнете да добавяте десет супени лъжици брашно към тази течна смес, като бъркате непрекъснато. Необходимо е брашното да се поеме добре и да се „накисне“ в течността, като сместа не трябва да има бучки.

Сместа е готова, така че отворете корите върху работната повърхност. Отделете една кора, след което я намажете по цялата повърхност с приготвената смес. Покрийте я с втора кора, след което я намажете точно като първата. Направете същото и с третата кора.

намазана кора за баница

кори за баница

След като намажете третата кора, нанесете плънката в единия край (по-дългия), в случая прясно сирене, след което започнете да прегъвате: двата по-къси края прегънете леко, за да не изтече плънката, след което навийте кората на руло.

подреждане баница

навиване баница

Повторете процедурата и с останалите кори, така че трябва да получите четири рула. Затова в самото начало пребройте корите и ги разделете на 4 купчини по три-четири кори и съответно разделете плънката на четири части.

баница със заливка

Намажете средно голяма форма с олио и наредете готовите рула. Отгоре изсипете останалата смес. Загрейте фурната до 150 градуса, след което поставете баницата в горещата фурна за 10 минути. След това увеличете температурата на 180 градуса и се пече до хубаво зачервяване.

баница с готови кори

Как да пържим риба с вкусна хрупкава коричка и без да умирисвате цялата къща!Семейството ми мрази, когато готвя риба, защото се умирисва цялата къща.  Но един продавач на пазара…Mar 19 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!