Медена торта „Къщата на пчелите“, в чийто незабравим вкус ще се влюбите от първата хапка

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Медената торта „Къщата на пчелите“ е изключително подходящ десерт за специален повод. Приготвянето й отнема повече време, но вкусът е толкова нежен и сладък, че си заслужава всяко ваше усилие.
Съставки:
За блатовете:
2 яйца,
180 грама захар
Лакомство без печене: Вкусна торта “Нежност”, с която ще впечатлите всекиНевероятно вкусната крем торта „Нежност” се приготвя за минути и е сладко изкушение. Необходими прод…Jun 28 2019vijti.com

80 грама масло,
80-100 грама мед,
2 чаени лъжички сода (без връх),
400-450 грама брашно,
1 чаша брашно за месене.

За крема:
1 консерва кондензирано мляко,
заквасена сметана (400 грама) – 24-30% мазнини,
150 мл готварска сметана (33% -38% мазнини),
2 супени лъжици мед (по желание).

Приготвяне:
Разбийте яйцата и захарта, добавете маслото, меда и содата. Сложете сместа на водна баня на котлона, като разбърквате непрекъснато, докато захарта се разтвори и сместа почти кипне. Отстранете от огъня, добавете 400-450 грама пресято брашно и разбъркайте добре. Тестото трябва да бъде лепкаво и воднисто. Покрийте купата с тестото с фолио и оставете така в продължение на час. След това извадете тестото от купата и започнете да го месите с помощта на още брашно. Месете, докато тестото спре да се лепи по ръцете ви.

Разточете тестото и го разделете на 9 топки. Всяка топка разточете на тънко върху хартия за печене, поръсена с брашно. Направете няколко забождания с вилица. Печете блатовете при 200 градуса в продължение на 2-3 минути. От диаметър от 22-23 см обикновено се получават 12 блата.
Смесете кондензираното мляко с меда и сметаната. Отделно разбийте течната сметана, след това смесете двата крема до гладка и пухкава консистенция. Подредете тортата. Сложете я в хладилника, за предпочитане я оставете там за през нощта. Украсете Медената торта по желание. Насладете й се!

А сега и още една рецепта:
Медена торта с ром
Необходими продукти
350 г брашно
200 г мед
150 г масло

1 пакетче мая
1 ч.ч. прясно мляко
1 чаша ром
1 ч.л. канела
щипка сол


Начин на приготвянe
В тенджера на слаб огън разтопете меда заедно с млякото. Добавете рома, солта и канелата. Разбъркайте добре и оставете сместа да се охлади малко. След това сложете брашното, маята и маслото. Ако сместа е гъста може да добавите още малко мляко. Тестото се изсипва в незалепваща форма и се пече в предварително загрята фурна на 180С до готовност. Готовата и охладена торта се обръща и се декорира по желание.
Източник: otbaba.net
Торта “Мързелив Наполеон”: Готова е за има-няма двайсетина минуткиТорта “Наполеон” е любима на много от нас, но дори не се досещаме от къде идва името й. Всичко е в т…Jun 26 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!