Копринен кекс с какао и кисело мляко – бърз разкош за делник и празник:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

 Копринено меко кексче с какао и невероятен аромат – най-добрият приятел на сутрешното кафе, че и на следобедното също! Предлагаме ви лесна и бърза рецепта за кекс с кисело мляко и какао , която няма да ви предаде и винаги се получава. Продуктите са лесни и достъпни, а ще ви отнеме само 10-тина минути да го забъркате.

Ето рецептата на този копринен кекс с какао и кисело мляко :

Копринен кекс с какао

Продукти:

5 яйца

1 кофичка кисело мляко – 400 г

1 ч.л. сода за хляб

4 ч.ч. брашно

1 ч.ч. захар

2 с.л. пудра захар

1 пак. бакпулвер

1 пак. ванилия

1/2 ч.ч. олио

2 с.л. какао

Приготвяне:

В дълбок съд разбийте добре яйцата, след това добавете захарта и разбивайте добре, за да може захарта да се разтвори. Към тях добавяте киселото мляко с разтворената в него сода, разбъркайте добре и прибавете олиото на тънка струйка. Добавете ванилията и започнете постепенно да добавяте брашното, смесено с бакпулвера, при непрекъснато бъркане.

Бъркайте, докато получите гладка смес без бучки. Изсипете сместа във форма, намазана с олио и поръсена с брашно. Първо изсипете половината от сместа, а в останалата половина разбъркайте хубаво какаото. Шоколадовата смес изсипете отгоре. По желание може да разбъркате с дървена пръчица, за да се оформят красиви шарки. Печете кекса на 180-190 градуса до готовност – проверете със суха клечка.

Шоколадово-бананова торта без печка и миксер – хрупкава основа, пухкав крем и вълнуващ вкус:Представете си – истинска вкусна шоколадова торта с парченца ароматен банан и хрупкава бисквитена ос…Mar 16 2020vijti.com

Източник: зажената

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!