Кекс Вулкан е най-новото кулинарно чудо – взрив от вкус и размазващо вкусен крем:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Този ефектен кекс е нещо, което непременно трябва да опитате. Пухкава основа и много вкусен крем, който буквално потича, когато отрежеш парченце. Това е този невероятен сладкиш с крем , който триумфира по кулинарните форуми. На външен вид кексът наистина прилича на вулкан с кратер, а в ролята на лавата е кремът. Тестото е с подчертан шоколадов вкус и пореста структура. Необичайно и красиво. Ето и как се прави този вкусен кекс вулкан :

Най-нежната торта без блатове и без бисквити – толкова е крехка и сочна, а се прави за 10 минути: Тази вкусна и лесна торта буквално се топи в устата ви – толкова е нежна. Приготвя се почти от нищ…Apr 30 2020vijti.com

Кекс Вулкан

Продукти:

За крема:

2 яйца

2 с.л. захар

5 с.л. царевично нишесте

500 мл прясно мляко

30 гр. масло

За тестото:

200 гр. брашно

2 с.л. какао

1 ч.л. бакпулвер

3 яйца

30 гр. захар

150 мл прясно мляко

кекс вулкан

Приготвяне:

1. За крема смесете всички съставки, с изключение на маслото, сложете ги в тенджерка на котлона и бъркайте, докато се сгъсти. Накрая добавете маслото, изчакайте да се разтопи и охладете крема.

2. За тестото пресейте брашното с какаото и бакпулвера, смесете яйцата със захарта, след това смесете двете маси, добавете разтопеното масло и млякото, разбъркайте добре.

3. Изсипете тестото във форма, предварително намаслена или покрита с хартия за печене. Отгоре разпределете крема в центъра и печете в загрята на 180 градуса за 30-35 минути.

4. Готовия кекс сиропирайте с кондензирано мляко и поръсете с шоколад и кокос (по желание).

кекс вулкан

кекс вулкан парче

Източник:зажената
[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!