Кашкавалени топчици на фурна – рецепта без яйца с перфектен резултат! Бързо, лесно, вкусно:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Соленките са сред любимите тестени изделия на българина. Днес ще ви предложим рецептата за едни лесни соленки с кашкавал и сирене , които можете да приготвите за закуска, почерпка или вкусно мезе към вино или бира. Правят се много лесно и без нито едно яйце. Ето лесната рецепта за кашкавалени топчици на фурна :
Кашкавалени топчици на фурна

Сладка като мед, мека като пух и сочна като шербет! Уникална баница с локум и орехиАко досега не сте опитвали баница с локум , а ви харесват традиционните сладки печива с фини кори, т…Nov 29 2019vijti.com

Продукти:
1/2 кофичка кисело мляко

2 ч.ч.брашно

1 ч.ч.сирене

2 с.л.олио

1 ч.л.сода бикарбонат

50 гр.краве масло

120 гр.кашкавал

Приготвяне:
Изсипете киселото мляко в дълбока купа, добавете вътре содата, разбъркайте и изчакайте да се угаси. Прибавете настърганото сирене, олиото и брашното. Разбъркайте сместа с лъжица, няма нужда да се меси.

От нея оформете топки върху тава, покрита с хартия за печене. Най-лесно става с лъжица за сладолед, но ако нямате, може и собикновена. Отгоре сложете парченце масло и поръсете соленките с настъргания кашкавал.

Печете ги в загрята умерена фурна, докато се зачерви кашкавалът.

Ей така баницата става мека като пух и пет пръста дебела! Тарикатски трик за тарикатска баница: Наближава Сирни заговезни, а едно от традиционните ястия в този празничен ден е баницата със сирен…Feb 29 2020vijti.com

Източник:зажената

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!